Šalies vadovės teigimu, septintus metus rengiamas pagrindinio šalies įstatymo žinių patikrinimas tapo ne tik gražia tradicija, bet ir pagarbą žmogui ir valstybei ugdančia pilietiškumo pamoka.

Pasak prezidentės, Konstitucijos egzaminas yra ir patriotiškumo bei pilietinės brandos išraiška, nes jame dalyvauja žmonės, norintys žinoti savo teises ir pareigas, neabejingi tiesai, teisingumui ir savo valstybės likimui.

"Konstitucija yra svarbiausias mūsų tautos susitarimas, kuriame labai aiškiai įvardinta, kokią valstybę mes kuriame. Ir nors šiandien matome bandymų Konstituciją interpretuoti savaip, taikyti ją prie savo interesų, visi kartu esame pajėgūs išsaugoti ir puoselėti joje glūdinčią teisinę išmintį", - sakė šalies vadovė.

Prezidentė palinkėjo Konstitucijos egzamino nugalėtojams visuomet išlikti ištikimais, atsakingais Lietuvos piliečiais ir savo pavyzdžiu kasdien įkvėpti visus, esančius šalia. Geriausiai atlikusiems Konstitucijos egzamino užduotis prezidentė įteikė Konstituciją.

Egzaminą miestų ir rajonų savivaldybėse, mokyklose, įkalinimo įstaigose ir internetu šiemet laikė apie 30 tūkst. žmonių. Nugalėtojais paskelbti 29 asmenys.