„Situacija stabili, mes susitvarkome. (...) Patys suprantate, nėra malonu, yra sunku, bet kadangi kolektyvas pas mus yra labai organizuotas, sumanus, kol kas tvarkomės. Netrūksta nei darbo jėgos, nei priemonių“, – BNS antradienį teigė J. Baranauskaitė.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras antradienį pranešė, kad Aukštelkės socialinės globos namuose iš viso registruota 117 koronavirusinės infekcijos atvejų – šia liga susirgo 103 gyventojai ir 14 darbuotojų.

„Saviizoliacijoje dar yra 16 darbuotojų. Visus likusius darbuotojus dar kartą profilaktiškai tikrinti planuojame ketvirtadienį“, – sakė globos namų direktorė.

Jos teigimu, iš viso įstaigoje dirba per 100 žmonių, prižiūrima apie 200 globotinių, kurie taip pat reguliariai tikrinami dėl infekcijos.

„Beveik visi užsikrėtę globotiniai yra lengva forma sergantys – tai būna temperatūra, tai nėra. (...) Dešimt žmonių dėl pasunkėjusio kvėpavimo yra išvežta į ligoninę“, – kalbėjo J. Baranauskaitė.

Anot įstaigos direktorės, sergantys globotiniai gyvena atskirame korpuse.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 36 tūkst. 876 asmenys, 27 tūkst. 894 – tebeserga, 8566 – pasveiko.

Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 299 žmonės, dėl kitų priežasčių – 117 užsikrėtusiųjų.