„Tai svarbu daryti drauge su mūsų artimiausiais sąjungininkais ir partneriais“, – sakė parlamento vadovė. Ji taip pat pristatė Seime viešinčią vienos svarbiausių ir artimiausių Lietuvos sąjungininkių – Lenkijos Respublikos – Seimo Maršalką Elžbieta Witek.

Pasak Seimo Pirmininkės V. Čmilytės-Nielsen, simboliška, kad E. Witek Lietuvoje lankosi pasitinkant Kovo 11-ąją. „Atkurdama Nepriklausomybę Lietuva įkvėpimo ir pavyzdžio sėmėsi ir iš Lenkijos, kuri išsilaisvinti iš komunistinio jungo pradėjo daug anksčiau. (...) Gerbiami kolegos, sesiją pradedame Kovo 11-osios išvakarėse. Jau trisdešimt trečiosios mūsų valstybei Kovo 11-osios. Per tuos metus mes kūrėme savo sėkmės istoriją, kurią nuolat pildome. Tikiu, ir šios sesijos indėlis taip pat bus dar vienas žingsnis, stiprinantis mūsų demokratiją, visuomenės saugumą ir atsparumą grėsmėms“, – sakė V. Čmilytė- Nielsen.

Anot jos, tam pasitarnaus ne tik parlamentarų sprendimai čia, Seimo salėje, bet ir istorinis NATO viršūnių susitikimas Vilniuje, kuris vyks lygiai po keturių mėnesių. „Mūsų laukia svarbių sprendimų čia, Seimo salėje, ir intensyvaus pasirengimo laikas“, – kreipdamasi į kolegas sakė parlamento vadovė.

Pavasario sesijos darbų programos projekte – daugiau kaip 460 teisės aktų projektų (be lydimųjų). Nuo kovo 10 d. iki birželio 30 d., planuojama surengti 55 plenarinius posėdžius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją