„Taktika šiuo atveju yra destruktyvi. Akivaizdu, kad bėgama paskui antraštes ir, mano galva, tai yra nekonstruktyvus darbas“, – žurnalistams antradienį iš Vašingtono kalbėjo Seimo pirmininkė.

Ji pritarė premjerei anksčiau antradienį pareiškusiai, kad opozicija taupydama laiką galėtų skelbti nepasitikėjimą nors ir visa Vyriausybe.

„Būtų prasminga visai Vyriausybei skelbti interpeliaciją, nes kas savaitę turėti po naują interpeliaciją ministrui... Akivaizdu, kad tai paralyžiuoja tiek kiekvienos ministerijos darbą, tiek reikalaus didžiulių Seimo laiko resursų. Aš manau, kad dabartiniame kontekste būtų labai gerai susikoncentruoti į svarbiausius darbus, o svarbiausi darbai yra saugumo Lietuvos žmonėms užtikrinimas: tiek nuo išorės grėsmių, tiek nuo energetinio šoko, tiek ir nuo kitų aplinkybių, kurios nėra palankios“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Interpeliacijos ministrams niekaip šių problemų nesprendžia. Tad tikėčiausi, kad opozicija visgi elgsis konstruktyviai, o kaip bus – pažiūrėsime“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad opozicija praėjusią paruošė interpeliacijos energetikos ministrui Dainiui Kreiviui projektą ir surinko 62 opozicinių frakcijų atstovų parašus. Taip pat kalbama apie galimybę inicijuoti interpeliaciją aplinkos ministrui Simonui Gentvilui, užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui bei ekonomikos ir inovacijų ministrei Aušrinei Armonaitei.

Šios Seimo kadencijos metu parlamento mažuma iniciavo jau dvi interpeliacijas – sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui ir žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui. Abu procesai baigėsi valdančiųjų naudai – atsakymams į klausimus buvo pritarta ir ministrai tęsia darbą postuose iki šiol.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)