„Nematau jokios priežasties jam (prezidentui – ELTA) skubėti tai daryti.
Galbūt situacijai pasikeitus, įvykus kažkokiems įvykiams, kurių mes šiandieną gal dar ir negalime prognozuoti, gali ir pritarti, bet šiandieną jam kažkuria prasme nusileisti šituo klausimu būtų nereikalinga“, – „Žinių radijo“ laidoje kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Premjeras S. Skvernelis praėjusį penktadienį pateikė prezidentui G. Nausėdai L. Savicko kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministro postą. ELTA primena, kad ši ministro kėdė atsilaisvino, kai V. Sinkevičius buvo paskirtas eurokomisaru.

Kaip antradienį žurnalistams teigė „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, šiuo metu valdantieji tiesiog laukia šalies vadovo verdikto. Politikas užsiminė, kad, prezidentui nesuskubus pritarti teikiamai kandidatūrai, Ekonomikos ir inovacijų ministerija, ko gero, dirbs su laikinu ministru dar pusantro mėnesio.

Savo ruožtu Prezidentūra ketvirtadienį patikino, kad kiek užtrukęs premjero pateiktos L. Savicko kandidatūros į ekonomikos ir inovacijų ministrus svarstymas susijęs tik su vertybiniu šalies vadovo siekiu paskirti patį geriausią ministrą.