„Manau, kad jis turi būti deklaruotas, kad nebūtų jokio pagrindo kalbėti apie galimus neskaidrumus. Žinoma, tokie dalykai turi būti deklaruoti ir aiškūs“, – „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė akcentuoja, kad ministrams deklaravus akcijas panašiose situacijoje nekiltų dvejonių dėl galimo neskaidrumo.

„Taip, be abejo, yra tam tikri mechanizmai tokiais atvejais, bet svarbu, kad tokia informacija būtų skaidriai ir aiškiai pateikiama, tuomet nereikės jos ištraukti kažkokiais kitais būdais ir nesusidarys netgi regimybė, kad kažkas yra neskaidru. Tai, manau, kad šito šioje istorijoje ir trūksta“, – sakė ji.

Portalas lrt.lt antradienį skelbė, kad prieš dvejus metus pradėtas „Ignitis grupės“ akcijų viešasis platinimas siekiant pritraukti investuotojų tapo patraukliu sprendimu kai kuriems politikams. Akcijų turi bei dividendus gauna ir „Ignitis grupę“ tiesiogiai kuruojantis finansų viceministras G. Norkūnas. Tačiau jis deklaravo tik akcijų pirkimo faktą – tebesitęsiantis ryšys su bendrove nebuvo paviešintas, kol apie tai pasiteiravo LRT Tyrimų skyrius. Tarp „Ignitis grupės“ akcininkų – ir su energetikos ministru D. Kreiviu susijusi įmonė.

Tyrime nurodoma, kad „Ignitis grupės“ akcijų turi su D. Kreiviu susijusi įmonė „Norteo“, kurią kontroliuojančios bendrovės „Catus“ 40 proc. akcijų turi ministras.

Pirmadienį paskelbtame tyrime teigiama, kad tinkamai akcijų nedeklaravo ir finansų viceministras Gediminas Norkūnas.

Visgi premjerė Ingrida Šimonytė stebisi, kodėl dėmesio centre atsidūrė faktas, kad energetikos ministras Dainius Kreivys viešai nedeklaravo, jog su juo susijusi įmonė turi valstybės valdomos „Ignitis grupės“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)