Parlamentarė tikina, kad jai žmogiškai apmaudu, jog toks ryškus ir jaunas politikas, savo nelabai apgalvotais veiksmais politinę ateitį potencialiai padarė blogesne.

„Tiesą pasakius, man žmogiškai apmaudu, kad toks ryškus ir jaunas politikas, kaip Mykolas Majauskas, gerokai pablogino savo politines perspektyvas ir savo politinę ateitį, kai kuriais nelabai apgalvotais veiksmais. Žinoma, tai iš esmės vienos politinės jėgos, mūsų partnerių pradžioje vidaus reikalas, dabar šiek tiek platesnis. Tokie dalykai atsitinka“, – penktadienį interviu portalui 15min teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Politikė susilaikė nuo komentarų, ar TS-LKD pasielgė teisingai taip griežtai nubaudusi M. Majauską, tačiau pabrėžė, kad kiekviena politinė bendruomenė turi savo tradicijas ir požiūrį į discipliną.

„Aš susilaikyčiau nuo komentavimo kitos partijos Prezidiumo ar Etikos komisijos sprendimų. Kiekviena politinė bendruomenė turi savo tradicijas, požiūri į discipliną, privalomus sprendimus... Liberalų sąjūdyje mes šiek tiek kitokios laikysenos laikomės, bet vėlgi, tai yra kiekvienos politinės bendruomenės tradicijų ir susitarimo klausimas“, – sakė Seimo pirmininkė.

Tuo tarpu kalbėdama apie potencialią Justo Džiugelio kandidatūrą į Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko postą, ji pažymėjo, kad tai, jog minėtas parlamentaras neturi aukštojo išsilavinimo, nėra silpnybė, galinti užkirsti kelią siekiant BFK pirmininko posto.

„Manau, kad yra ne viena kandidatūra (į BFK pirmininkus – ELTA), tarp kurios rinksis visų pirma konservatorių frakcija, vėliau ir komitetas, Seimas turės patvirtinti komiteto sudėties pasikeitimus...

Kalbant apie specifinį Seimo narių išsilavinimą, manau, kad taip jau yra politikoje, jog politikas, Seimo narys, tas ar ta kurie ne vieną kadenciją dirba Seime, neretai turi persijungti tarp temų ir įvaldyti ir naujas sritis. Tai nematyčiau to kaip silpnybės, kuri visiškai užkirstų kelia eiti tokias, labai svarbias pareigas“, – tvirtino V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad konfliktas tarp M. Majausko ir konservatorių kilo nesutarus dėl PVM lengvatos maitinimo įstaigoms. Partijos prezidiumas pastarąją savaitę apsisprendė M. Majauską pašalinti iš TS-LKD narių gretų.
Antradienį M. Majauskas pareiškė, kad neturėdamas reikiamo savo kolegų palaikymo pats traukiasi iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko pareigų. Tai parlamentaras pranešė po to, kai, valdantiesiems boikotavus slaptą balsavimą, nepavyko nepasitikėjimo procedūra juo kaip BFK pirmininku. Ketvirtadienį politikas pranešė, kad savo noru traukiasi ir iš konservatorių frakcijos Seime.

M. Majauskas taip pat priėmė sprendimą kelti savo kandidatūrą į Vilniaus merus. Mero posto jis sieks kaip savarankiškas kandidatas.

Iš TS-LKD gretų pašalintam parlamentarui M. Majauskui pasitraukus iš BFK pirmininko pareigų, jau antradienį konservatoriai rinksis naują komiteto lyderį. Vienas iš potencialių kandidatų užimti pareigas parlamentaras Andrius Vyšniauskas neatmeta savo galimybių kandidatuoti, vis tik, pažymi jis, yra ir kitų pareigas galinčių užimti politikų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją