„Nieko naujo neįžvelgiau, nėra net ką ten rimtai komentuoti, turbūt taip apibūdinčiau“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė Seimo pirmininkė.

„Ir kartojamos tos pačios pavargusios frazės apie, suprask, dvasingumą, apie Vakarų kažkokias ne tokias vertybes, bet jos jau tikrai nieko nestebina. Ir, man atrodo, kiek teko užmesti akį į tą pranešimą, tai pagal pavargusius veidus toje svarbiausioje salėje galima matyti, kad entuziazmu niekas netrykšta net ir pačioje Rusijoje“, – pridūrė V. Čmilytė-Nielsen.

Kita vertus, stebisi politikė, Rusijos prezidentas šįkart atkreipė dėmesį į karo sukeltas socialines problemas, todėl, svarsto V. Čmilytė-Nielsen, yra vilties, jog ateityje tai paskatins pokyčius pačioje šalyje.

„Galbūt vienas įdomesnis akcentas, kad dėmesys socialinei sričiai, dėmesys jau ir pripažinimas to, kad yra nemažai žuvusių, kad reikia jų šeimoms skirti dėmesį. Tai pamažu, matyt, ta juodoji pusė, tamsioji, baisioji pusė Putino sprendimų tampa vis labiau aktuali pačioje Rusijoje ir galima viltis, kad tai kažkada, galbūt nelabai artimoje ateityje, paskatins pokyčius pačioje šalyje“, – svarstė Seimo pirmininkė.

ELTA primena, kad Rusijos prezidentas, antradienį skaitydamas savo metinį pranešimą, kartojo kaltinimus NATO šalims ir kaltino jas dėl Rusijos karo Ukrainoje.

V. Putinas taip pat pakartojo kitus žinomus propagandos naratyvus, kad Ukraina kūrė biologinio ginklo laboratorijas karui ir kad buvo rengiamasi rusakalbių gyventojų Donbase genocidui. Taip pat jis kaltino Vakarus, kad šie yra godūs pinigų ir teigė, kad šalys pelnosi iš karo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją