„Šiandienos balsavimas, mano traktavimu, yra didelis R. Karbauskio, „socialdarbiečių“, mažųjų partnerių pralošimas, kadangi jie neturi jokių būdų paveikti premjerą, ir tik premjero prerogatyva - formuoti Ministrų Kabinetą. Šiandien jis gavo žalią šviesą tai daryti“, – žurnalistams po balsavimo sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji sakė nepalaikiusi S. Skvernelio kandidatūros, nes „į daugelį klausimų atsakyta nebuvo“.

„(Susilaikiau. – ELTA), visų pirma, dėl to, kad premjeras prašė pasitikėti avansu. Į daugelį klausimų atsakymų nebuvo. Nebuvo atsakymų į klausimus apie konkrečias ministrų pareigas, dėl to, ar premjeras įsipareigoja vykdyti koalicijos sutartyje numatytus įsipareigojimus“, – sakė opozicijos lyderė.

Pasak V. Čmilytės-Nielsen, koalicijos sutartyje numatyti įsipareigojimai yra rinkiminio laiko.

„Jau kalbama apie artėjančius Seimo rinkimus ir ruošiamos dovanos kiekvienai visuomenės grupei. Ar tai yra tvaru, ar užteks pinigų visiems šiems įsipareigojimams, manau, kad tai atviras klausimas. Tai klausimas ir finansų ministrui, kuris visai neseniai kalbėjo apie būtinybę ruoštis veržtis diržus“, – akcentavo parlamentarė.

ELTA primena, kad antradienį už pasitikėjimą S. Skverneliu balsavo 83 parlamentarai, prieš - 1, susilaikė 30 Seimo narių.