„Esu jam pasakiusi, kad, mano nuomone, būtų teisingiausias sprendimas jam pasitraukti iš Etikos komisijos ir suteikti galimybę deleguoti kitą frakcijos narį. Tai čia jau yra jo apsisprendimo reikalas. Ir taip, aš pati taip pat svarstau pasitikėjimo ar nepasitikėjimo klausimą juo, kaip savo pavaduotoju, partijoje“, – pirmadienį žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Praėjusią savaitę per Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdį A. Bagdonas balsavo, kad Seimo narys Remigijus Žemaitaitis, keldamas klausimus bei pasisakydamas dėl „Laisvės TV“ akcijos metu surinktų pinigų Ukrainai paremti panaudojimo, nepažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso nuostatų.

„(...) Buvo Seimo nario mestas šešėlis iš esmės visai paramai Ukrainai, ir, man rodos, kad tai yra toks dalykas, kuris yra labai esminis, vertybinis dalykas, kuris, man atrodo, kad net abejonių negali būti, kokioje pusėje turi stovėti. Ir kad Seimo narys iš Seimo tribūnos neturėtų galimybės šmeižti tokiu būdu, na, tam tikra moralinė atsakomybė Seimo nariui turėtų tekti“, – teigė Seimo pirmininkė.

„Man nekyla klausimų dėl Remigijaus Žemaitaičio kai kurių pasisakymų, ir, na, man rodos, kad kolega Andrius Bagdonas šioje vietoje padarė didelę klaidą“, – pridūrė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad pirmadienį Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas pranešė planuojantis kreiptis į Liberalų sąjūdžio etikos sargus, kad jie įvertintų frakcijos nario Andriaus Bagdono elgesį balsuojant Seimo Etikos ir procedūrų komisijoje.

Seimo etikos sargams apskųsti keli Regionų frakcijos nario R. Žemaitaičio įrašai socialiniame tinkle „Facebook“. 2022 metų liepos 11 dienos įraše jis kėlė klausimą, ar „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas, rinkęs lėšas Ukrainai skirtam koviniam dronui „Bayraktar“, nepralošė tų pinigų. Liepos 16 dieną šį lėšų rinkimą jis pavadino galima afera.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją