„Pagrindinis nuveiktas darbas – biudžetas. Ir nuveiktas pakankamai anksti. Tai, manau, yra svarbiausia, ką mes padarėme. Žinoma, kaip niekad daug lėšų skirta tiek pajamų didinimui, tiek kompensacijų“, – sakė Seimo pirmininkė.

„Kitas, manau, pakankamai svarbus segmentas klausimų, kuriuos jau pradėjome svarstyti, tai reformos. Kai kurios iš jų jau priimtos, tokios, kaip prieš porą dienų neįgaliųjų, negalios nustatymo vienas iš svarbių sprendimų, valstybės tarnybos reforma pradėta svarstyti, bet visi susitinka, kad atidėlioti to darbo negalima, nepaisant to, kad nuomonės išsiskiria. Tai šie klausimai buvo tarp tokių svarbiausių“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen bei pridūrė, kad taip pat vieni svarbiausių darbų yra susiję su Lietuvos saugumu, gynyba bei pagalba Ukrainai.

Vis tik, Seimo pirmininkė atkreipia dėmesį, kad žmogaus teisių klausimai, tarp kurių – Civilinė sąjunga bei kanapių dekriminalizavimas – nors ir pasistumėjo į priekį, tačiau, pažymi ji, iki jų priėmimo yra labai toli.

„Labai labai lėtais žingsneliais, kartais suklupdami, einame arčiau priėmimo kai kurių klausimų. Man, aišku, labai norėtųsi, kad Lietuva vis tvirtintų savo vakarietiškos, pažangios šalies įvaizdį ne tik sprendimais, kuriuos priimame Seime, bet ir kalbomis, kurios skamba iš Seimo tribūnos. Ne visada taip būna, bet aš tikiu, kad ateis momentas, kad nei artėjančios religinės šventės, nei rinkimai nestabdys reikalingų sprendimų. O tikrai tokių sprendimų, kurių reikia vienai ar kitai žmonių grupei, kuri dar nesijaučia pakankamai apsaugota, jų dar yra ir jie keliasi į ateitį“, – sakė ji kartu patikrindama klausimus, kurių priėmimo ji viliasi.

„Visi standartiniai klausimai: Civilinė sąjunga yra tas klausimas, kuris vis dar lieka neišspręstas, nepaisant to, kad pateikimą jis yra praėjęs. Dabar gali būti, kad teks grįžti prie ekspertinės išvados ir tai taip pat vilkins procesą, po to yra ir kanapių dekriminalizavimo klausimas, kuriame šiek tiek pasistūmėjome į priekį, bet, žinoma, dar iki priėmimo labai toli. Ir matome iš diskusijų Seime, kad palaikymas yra labai trapus“, – pridūrė ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)