„Rezultatą vertinų gerai, kaip sėkmingą. Prieš rinkimus prognozavome ir planavome, turėjome tikslą išlaikyti esamas pozicijas, kalbant apie merus, ir esant galimybei norėjome juos šiek tiek pagerinti. Taip ir išėjo. balsų skaičiumi ir mandatų. Pagal merus išrinktus po pirmojo turo padvigubinome rezultatą – vietoje dviejų merų 2019 m. po pirmojo turo, dabar išrinkti jau keturi merai. Taip pat turime šešis kandidatus antrajame ture. Galiu vertinti tai kaip pozityvų rezultatą“, – pirmadienio ryte ELTA spaudos konferencijoje kalbėjo ji.

Gerus rezultatus, anot jos, lėmė vietos lyderių darbas.

„Tai ir Joniškio meras Vitalijus Gailius, Antanas Černeckis iš Rietavo, Dovydas Kaminskas Tauragėje ženkliai pagerino rezultatą ir Audrius Klišonis Plungėje dar didino pasitikėjimą“, – apie keturis merus, išrinktus pirmajame ture, kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

„Pirmiausia Klaipėdoje išlaikėme pozicijas. Vilniuje lyginant su 2019 m. trigubai didėjo skaičius balsų už mus, šiek tiek pritrūko balsų iki frakcijos taryboje. Bet man šis rezultatas visgi rodo, kad tendencija - pozityvi, aš ir nesitikėjau, kad per vieną kadenciją grįšime su trenksmu, nes tai didelis ir nuoseklus darbas. Bet aš matau gerus signalus, ir Kaune taip pat, nors ir nežymiai, didėjo palaikymas Liberalų sąjūdžiui. Tai ilgas darbas, bet manau, kad tas pozicijas palaipsniui susigrąžinsime“, – kaip vertina partijos rezultatus didmiesčiuose, apibendrino ji.

„O kalbant apie palaikymą regionuose, manyčiau, kad tiek Tauragė, tiek Joniškis skamba visoje Lietuvoje dėl savo pažangių sprendimų įvairiose srityse ir sakyčiau, tampa pavyzdžiui kartais ir sostinei“, – pridūrė ji.

Liberalų sąjūdžio lyderė pažymi, kad dėl to, ar kažkuriam į antrąjį Vilniaus miesto mero rinkimų turą patekusiam kandidatui reikšti paramą, partija apsispręs artimiausiu metu. Visgi politikė pažymi, kad Liberalų sąjūdis neturėtų remti „Laisvės ir teisingumo“ kandidato Artūro Zuoko.

„Mano nuomone, nors partijoje specialaus aptarimo neturėjome, Artūro Zuoko neturėtume remti. O dėl palaikymo apsispręsime“, – apie palaikymą antrajame ture sakė ji.

Anot jos, buvo galima prognozuoti Laisvės partijos tokį pasirodymą pirmajame ture.

„Buvo galima prognozuoti, kad būtent Vilniuje palaikymas kris. Lyginant su Šimašiaus komitetu, perpus sumažėjo palaikymas, lyginant su 2019 m. Matyt, naujumo efektas jau šiek tiek išblėsta, o likusioje Lietuvoje nieko naujo Laisvės partijai nepavyko sukurti“, – vertina V. Čmilytė-Nielsen.

Preliminariais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, daugiamandatėje rinkimų apygardoje Liberalų sąjūdis (LS) surinko 7 proc. rinkėjų balsų. Liberalų sąjūdis daugiausia mandatų turės aštuonių savivaldybių tarybose.

Liberalų sąjūdis pirmame ture turi jau 4 merus: Joniškyje, Plungėje, Rietave ir Tauragėje, taip pat ir dar 6 antruosius turus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)