„Aš manyčiau, kad vertėtų pritarti tam, ką siūlo Vyriausybė. Tikiuosi, kad šiandien svarstant šį klausimą bus pakankamai didelis pritarimas“, – Seime žurnalistams antradienį sakė parlamento vadovė.

Seimas svarstys įstatymo projektą, kuriuo iki gruodžio suskubsiantiems pasiskiepyti nuo COVID-19 vyresniems nei 75 metų žmonėms būtų skiriama 100 eurų išmoka.

Ji taip pat būtų skiriama, jei šios amžiaus grupės žmonės iki kitų metų balandžio pasiskiepys sustiprinančia doze.

Vyriausybė prašo Vienkartinės išmokos pasiskiepijus vakcina nuo koronaviruso infekcijos įstatymo projektą svarstyti ypatingos skubos tvarka – balsavimas dėl jo numatytas antradienį po pietų.

Vis dėlto, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako ketinantis teikti savo siūlymus.

„Nesuprantu Seimo Teisės departamento, kuris mūsų platesniam projekte įžvelgė prieštaravimą Konstitucijai dėl diskriminacijos, o siauresniame projekte nebemato jokios problemos. Kas čia yra? Kadangi gavome pastabą, mes į tai pažiūrėjom rimtai, užregistravome pasiūlymą, išplėtėme grupę, įtraukdami ir sunkiomis lėtinėmis ligom sergančius asmenis“, – kalbėjo A. Veryga.

Be šių asmenų, pasak politiko, išmoką turėtų gauti ir visi vyresni nei 65-erių metų senjorai.

Opozicinės Demokratų frakciją „Vardan Lietuvos“ pirmininkas, buvęs premjeras Saulius Skvernelis sako, kad finansinis skatinimas „pavėlavus su kitomis priemonėmis gal ir yra neblogas, tačiau jis neturi būti diskriminacinis“.

„Bet kodėl tie žmonės, kurie jau pasiskiepijo tos pačios amžiaus grupės, nėra tuo skatinami? Tai yra priešinama visuomenė. Taip bandoma nupirkti dalį visuomenės“, – dėstė jis.

Pasak jo, jei bus priimtas Vyriausybės projektas, bus teikiami siūlymai išplėsti išmokos gavėjų gretas. Jis taip pat teigia labiau linkęs palaikyti A. Verygos siūlymą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)