M. Čimbaro nuotraukose, kurias feisbuke paviešino Haroldas Mackevičius, matyti alkoholis, kai kuriose nuotraukose su alkoholio taurėmis pozuoja pats Seimo nario sūnus, o vienoje Seimo nario sūnus pozuoja ir su pripučiama lėle.

H. Mackevičius DELFI teigė, kad nuotraukomis su juo pasidalijo „geranoriški žmonės, kurie mėgsta dalintis, iš Molėtų krašto“. Jis jas tik paskleidė platesniam ratui.

DELFI susisiekus su Lietuvos socialdemokratų darbo partijos frakcijai Seime priklausančiu Petru Čimbaru, šis atsisakė pasidalinti sūnaus kontaktais ir situaciją pakomentavo pats.

„Jis kol kas nėra viešas asmuo, gali juo ir nebūti“, – apie į viceministro kėdę nusitaikiusį sūnų kalbėjo Seimo narys ir pridūrė, kad jo sūnus dar gali persigalvoti, sėsti į lėktuvą ir išskristi laimės ieškoti svetur.

Petras Čimbaras

P. Čimbaras teigia nė nematęs nuotraukų, kurios sklinda feisbuke, tačiau patvirtino, kad situaciją su sūnumi jau aptarė. „Ką tik kalbėjau su sūnumi, tos nuotraukos buvo pavogtos 2016-aisiais metais, prieš seimo rinkimus, – teigė P. Čimbaras ir patvirtino, kad plintančios nuotraukos tikrai priklauso jo sūnui. – Iš jo (iš jo sūnui priklausančios anketos „Instagram“ tinkle – DELFI), bet buvo įsilaužta ir pavogta. Kažkas, matyt, ieškojo kompromato 2016-aisiais metais, prieš Seimo rinkimus.“

Petras Čimbaras
Tos nuotraukos buvo pavogtos 2016-aisiais metais, prieš seimo rinkimus.

Seimo nariui priminus, kad nereikia niekur laužtis, jei nori pamatyti, ką „Instagram“ tinkle viešina socialinio tinklo vartotojai, P. Čimbaras tvirtino, kad nemato tame nieko blogo. „Jaunimas gi gyvena „Instagram“ ir ten visą savo gyvenimą populiarina. Gal mes truputį pasenę, kitaip mąstome“, – kalbėjo Seimo narys.

P. Čimbaras DELFI teigė, kad situacija būtų verta dėmesio tuo atveju, jei tokias nuotraukas viešintų jis, o ne sūnus. „Jeigu mano nuotraukos būtų viešoje erdvėje įdėtos arba jei įsidėtų eidamas pareigas, tada sutinku“, – kalbėjo Seimo narys.

Šiuo metu M. Čimbaro „Instagram“ anketa yra ištrinta. Kaip teigė Seimo narys, sūnus anketą išsitrynė jau prieš kurį laiką.

Čimbaras: stebina lietuvių požiūris į mūsų jaunimą

Socialdemokratų darbo partijos frakcijoje dirbantis Seimo narys tvirtino, kad nesupranta, kodėl aplinkoje kilo diskusijos dėl esą per jauno jo sūnaus amžiaus. Į Žemės ūkio viceministro postą siūlomam M. Čimbarui – 24-eri.

Modesto Čimbaro nuotraukos "Instagram" tinkle

„Kodėl mes trukdome jaunimui įsidarbinti kur nors ir įgauti patirties? Geriau tegul patirtį įgauna kur nors Ispanijos plantacijose ar Anglijos fermose? – klausė P. Čimbaras. – Aš būdamas 24-erių jau milijonierius buvau. Aš – pirmas emigrantas. Grįžau, įkūriau firmas. Ko čia stebėtis?“

Petras Čimbaras
Jaunimas gi gyvena „Instagram“ ir ten visą savo gyvenimą populiarina. Gal mes truputį pasenę, kitaip mąstome.

P. Čimbaras piktinosi, kad lietuviai esą neleidžia jaunimui siekti karjeros. „Stebina lietuvių požiūris į mūsų jaunimą. Tie, kurie pagyveno užsienyje, dabar ir sūnus atvyko po ketverių metų, jis dar nesupranta mūsų visuomenės požiūrio į tai, kad jaunimas nereikalingas, – kalbėjo Seimo narys. – Dėl to pas mus ir emigracija tokia didelė, nes mes jaunimui neleidžiame atsiskleisti. Pas mus dar likęs sovietinis mąstymas.“

Seimo narys piktinosi, kad jo sūnus kritikuojamas dėl per jauno amžiaus: „Patirties neturi, o tai kur jos įgaut, jei jiems neleidžia? Ispanijos plantacijose? Anglijos fermose arba Norvegijos fabrikuose? Su aukštaisiais dirba. Su keliais aukštaisiais dirba Norvegijos fabrike, nors galėtų čia save realizuoti, nes pas mus nomenklatūra neleidžia jiems. Nes mąstymas dar likęs sovietinis“.

Petras Čimbaras
Patirties neturi, o tai kur jos įgaut, jei jiems neleidžia? Ispanijos plantacijose? Anglijos fermose arba Norvegijos fabrikuose? Su aukštaisiais dirba. Su keliais aukštaisiais dirba Norvegijos fabrike, nors galėtų čia save realizuoti, nes pas mus nomenklatūra neleidžia jiems. Nes mąstymas dar likęs sovietinis.

P. Čimbaras džiaugėsi, kad jo sūnus grįžo į Lietuvą po mokslų. Džiaugėsi ir tuo, kad Anglijoje jam buvo suteiktos dvi paskolos studijoms, o dabar jis gali kurti pridėtinę vertę Lietuvai. „Bet pasirodo, kad Lietuvai mūsų vaikai nereikalingi, – kalbėjo P. Čimbaras. – Mes siunčiame signalą, kad jie būtų ten ir nevažiuotų. Dėl to ir senėja ta Lietuva.“