„Mes jau daugiau nebebijome. Baltarusija pakils kaip feniksas iš pelenų. Aš labai didžiuojuosi savo žmonėmis ir tikiuosi, kad Konstantinas Kalinauskas didžiuotųsi mumis“, – tvirtina S. Cichanouskaja, kurios mintis pirmadienį vykstančioje konferencijoje padėčiai Baltarusijoje aptarti perskaitė parlamentaras Žygimantas Pavilionis.

S. Cichanouskaja pabrėžė, kad žlungantis A. Lukašenkos režimas vis dar grasina taikiems šalies gyventojams.

„Šiuo metu mūsų šalies sostinėje ginkluotosios pajėgos grasina taikiems protestuotojams už tai, kad jie išdrįso kalbėti. Vienas žmogus nori paimti įkaitu visą tautą, kad išliktų prezidentu. Jis žlunga", - mano opozicionierė.

„Baltarusiai pasisakė, didžiausios demonstracijos mūsų istorijoje rodo, kad žmonės pabudo, mes jo daugiau nebebijome. Baltarusija pakils iš pelenų kaip feniksas“, – S. Cichanouskojos žodžius skaitydamas tęsė parlamentaras.

ELTA primena, kad demonstracijos Baltarusijoje prasidėjo po rugpjūčio 9 d. vykusių prezidento rinkimų, kuriuose neva 80,1 proc. balsų atiteko 26 metus šalį valdančiam A. Lukašenkai. Oficialiais duomenimis, opozicijos atstovė Sviatlana Cichanouskaja buvo antra su 10,12 proc. balsų, tačiau ji rezultatų nepripažino. Pati S. Cichanouskaja naktį į rugpjūčio 11-ąją dėl savo saugumo išvažiavo iš Baltarusijos ir šiuo metu yra Lietuvoje.

Suklastoti rinkimai šalyje sukėlė protestų bangą, kuri tęsiasi iki šiol. Kilusius protestus valdžia malšino smurtu, kurių metu keli žmonės žuvo ir buvo sulaikyti tūkstančiai, pranešama apie kankinimus sulaikymo įstaigose.