Lietuvos Seimo narys Laurynas Kasčiūnas pavėlavo su iniciatyva sudaryti lietuviškąjį „Magnickio sąrašo“ analogą, į kurį buvo įtrauktas Čečėnijos Respublikos vadovas, Rusijos didvyris Ramzanas Achmatovičius Kadyrovas.
Čečėnai kur kas anksčiau dėl niekšiškų Lietuvos valdžios poelgių įtraukė Lietuvą tarp negeranoriškų Europos valstybių. Tiesiog mes neskelbiame apie savo jausmus visam pasauliui“, - pareiškė deputatas.

Š. Saralijevas Lietuvos parlamentarams priminė dramatiškus 90-uosius metus, kai Lietuva ir jos Seimas „žaidė baikščius žaidimus, naudodami „čečėnų kortą“, melagingais pažadais užnerdami kilpą ant visos čečėnų tautos kaklo ir įviliodami visą tautą į karo mėsmalę“.

„Šią niekšišką emigracijoje gyvenančių čečėnų kvailinimo politiką Lietuva vykdo ir šiandien, - pridūrė rusų politikas. – Prisiminkime, pavyzdžiui, kaip Lietuvos specialiosios tarnybos bandė įkalbėti du Rusijos piliečius bendradarbiauti prieš Rusiją, tačiau gavusios neigiamą atsakymą juos suėmė, o jų šešis nepilnamečius vaikus paėmė į nelaisvę ir iki šiol ten laiko, nepaisydamos visų tarptautinės teisės normų“.

Rusijos Dūmos deputatas pažymėjo, kad „Lietuva vėl priminė apie save, kai Čečėnijos Respublika ir jos tauta buvo išvaduotos nuo pažeminimo ir beteisiškumo, kas didele dalimi yra pirmojo Čečėnijos Respublikos prezidento ir Rusijos didvyrio Achmato Hadži Kadyrovo nuopelnas“.

„Mes nieko nepamiršome ir paprašysime atsakyti už Lietuvos Seimo kurstomąją veiklą, - pareiškė Š. Saralijevas. – Reikia pasakyti, kad visi šie laurynai ir grybauskaitės netrukus paliks savo postus ir be pėdsakų dings iš žmonių atminties. Tačiau Lietuvos liaudis išliks.

Taiki, draugiška, paprasta liaudis, kuriai yra svetimi atskirų bepročių „politikų“ išsišokimai, kuri turi savo nuomonę ir remia abipusius ekonominius, politinius ir panašius interesus, daugelį metų egzistavusius tarp mūsų šalių“.