„Nuo kovo 25 dienos susilygino diagnozuotų atvejų, kurie užsikrėtė užsienyje ir vietoje, skaičius. Dabar vyrauja vietinis užsikrėtimo kelias“, – LRT radijui teigė profesorius. Dėl to, pabrėžė jis, būtina suprasti, kad užsikrėsti šiuo pavojingu virusu gali visi.

„Turime daugiau nei 80 proc. vietinių užsikrėtimų. Todėl tie, kurie vis dar galvoja, kad jiems negresia, kad užsikrėsti ir atvežti virusą galbūt gali tik žmonės, kurie leido sau išvykti į užsienį, – seniai nebereikia taip skirstyti žmonių į mes ir jie. Turime suprasti, kad dabar, deja, kiekvienas Lietuvos pilietis kiekvieno iš mūsų turėtų būti vertinamas kaip galimai užsikrėtęs koronavirusu“, – LRT radijui sakė ULAC direktorius.

Pasak ULAC vadovo, tai rodo, kad atsipalaiduoti nereikėtų. tačiau taip pat sakė, jog būtų galima svarstyti apie tam tikrą karantino švelninimą atsakingam verslui, tuo pačiu laikantis svarbiausių karantino saugumo sąlygų.

ULAC vadovas taip pat teigė, jog greta šiuo metu atliekamų molekulinių tyrimų, nustatančiųjų užsikrėtusiuosius COVID-19, svarbu pradėti atlikti ir serologinius tyrimus, kurie atsako į klausimą, kas yra susidūrę su virusu ir kas galbūt jau yra įgiję imunitetą nuo viruso.

Pirmadienio duomenimis, Lietuvoje patvirtinta 843 koronaviruso atvejai, 15 žmonių mirė, aštuoni pasveiko.