DELFI pavyko gauti šių metų sausio 7 dienos Ūkio ministerijos sprendimą dėl VAE valdybos pakeitimo. Pirmadienį B. Vėsaitė padėjo parašą ant dokumento, kuriuo iš VAE valdybos šalinami ankstesnės valdžios skirti asmenys bei išrenkama nauja valdyba. Su R. Juozaičiu ir A. Zaremba.

Tuo tarpu dar trečiadienį, komentuodama VAE peripetijas, B. Vėsaitė DELFI teigė sprendimo dėl VAE valdybos nepriėmusi.

„Be abejo, reikės daryti sprendimus dėl naujos valdybos ir kitų dalykų. Kol kas jie dar nepadaryti, bet mes galvojame. Akcininko priedermė yra šituos darbus padaryti. Naujos valdybos dar nėra. Kas kritikuoja – kritikuoja be reikalo, nes dėl kandidatūrų mes irgi dar neapsisprendę“, - sakė socialdemokratė.

Lenkų rinkimų akcijos deleguoto Jaroslavo Neverovičiaus vadovaujama Energetikos ministerija taip pat tvirtina savo atstovo į VAE valdybą neskyrusi.

„Pastaruoju metu viešojoje erdvėje pasirodė informacija, kad vienas iš kandidatų į VAE valdybą yra Energetikos viceministras A. Zaremba. Atkreipiame dėmesį, kad ministerija dar nėra delegavusi savo atstovo į VAE valdybą ir jo kandidatūra artimiausiu metu darbine tvarka bus derinama su Ūkio ministerija“, - teigiama ketvirtadienį Energetikos ministerijos išplatintame pareiškime.

Pagal B. Vėsaitės parašu padabintą dokumentą, pirmadienį, kartu su R. Juozaičiu ir A. Zaremba, į VAE valdybą paskirti Marius Busilas, Virginija Sirevičienė, Rimantas Vaitkus bei Mantas Zalatorius.

B.Vėsaitė: jūsų šaltinis – nelegalus

Ketvirtadienį DELFI paklausta, ar suformuota VAE valdyba, B. Vėsaitė teigė, kad sprendimas tikrai dar nėra priimtas.

„Nepaskirta VAE valdyba. Reikia įregistruoti įstatus ir tada. Nepaskirta“, - kartojo ūkio ministrė.

DELFI žurnalistui parodžius jos pačios pasirašytą dokumentą dėl naujos VAE valdybos, politikė pirmiausiai susidomėjo, kaip žiniasklaidą pasiekė ši informacija.

„O iš kur jūs paėmėte šitą?“ - žiūrėdama į savo parašą klausė B. Vėsaitė.

Žurnalistui atsisakius atskleisti šaltinį, ministrė prabilo apie esą neteisėtą informacijos įgijimą.

„Šaltinio paslaptis? Jis nelegalus. Šita šaltinio paslaptis...“, - stebėjosi B. Vėsaitė.

Čia pat socdemė vėl pradėjo tvirtinti, kad nauja VAE valdyba, nepaisant šio dokumento su jos parašu, nėra patvirtinta.

„VAE valdybos nėra. O kas čia yra? „Draftas“ parodyti premjerui. Jis yra įregistruotas kur nors? Ne. Taškas. Valdybos nėra. Oficialiai jums tvirtinu. Jis (dokumentas – DELFI) negaliojantis. „Not valid“, - demonstruodama anglų kalbos žinias tvirtino B. Vėsaitė.

DELFI primena, jog R. Juozaitis, dar vadovaudamas „Lietuvos energijai“, įsipainiojo į žemių bei savo vadovaujamos įmonės akcijų supirkinėjimo skandalus. Energetiko ir jo šeimos narių valdomoms įmonėms per pastaruosius keletą metų iš Ūkio ministerijos priemonių skirta daugiau kaip 13 mln. Lt. Prie dalies pinigų skyrimo prisidėjo ir dabartinis viceministras A. Zaremba.