„Į vieną koaliciją netilptų“

„Žiūrint į realiausiai dabar atrodantį scenarijų – jeigu socdemai laimi rinkimus, jiems reikia partnerių. Sunku kol kas įsivaizduoti, kaip jie sutalpintų abu: R. Karbauskį ir S. Skvernelį į vieną koaliciją. Tai greičiau reikėtų imti vieną iš jų ir, tikėtina, ką nors trečio. Tas trečias tinkamai susiklosčius aplinkybėms galėtų būti būtent „Laisvė ir teisingumas“ partija“, – Delfi kalbėjo VDU docentas, politologas I. Kalpokas.

Visa priešistorė

O priežasčių nesutilpti į vieną koaliciją tikrai buvo ir yra.

2016 metų sausį „Lietuvos ryto“ užsakymu atlikta „Vilmorus“ apklausa parodė, kad tuometis vidaus reikalų ministras S. Skvernelis populiarumu jau pralenkė prezidentę Dalią Grybauskaitę ir premjerą Algirdą Butkevičių. Jau tada buvo konstatuojama, kad S. Skvernelis artėjant Seimo rinkimams jau yra tapęs ne vienos partijos geidžiamu veikėju.

Balandį jau buvo pranešta, kad S. Skvernelis bus LVŽS rinkiminio sąrašo vedlys, o partijos pirmininkas R. Karbauskis sąraše bus antrasis.

Kartu tekstus žiniasklaidai rašę R. Karbauskis ir S. Skvernelis po pirmojo Seimo rinkimų turo kalbėjo, jog LVŽS bus centrinė figūra derantis dėl koalicijos.

Ir nors spalio 9 dieną R. Karbauskis pakartojo, kad Saulius Skvernelis yra LVŽS kandidatas į premjerus, po II rinkimų turo ir pergalės ne vienas kilstelėjo antakius, kai R. Karbauskis pareiškė, jog premjeru gali būti siūlomas ir europarlamentaras Bronis Ropė. Po kelių dienų LVŽS vadovas persigalvojo ir pareiškė, kad visgi S. Skvernelis bus premjeras.

Pirmieji nesutarimai jau patvirtinus Vyriausybę prasidėjo 2016 metų gruodį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)