Vykdant tyrimą, praėjusią savaitę Vilniuje sulaikyta 15 įtariamųjų ir atlikta 50 kratų.

Byloje praėjusį penktadienį suimtas buvęs Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto direktorius Gediminas Pridotkas.

Kitiems įtariamiesiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, įvairūs draudimai, įskaitant nebendravimą su nustatytais asmenimis.

„Neatrodo, (kad turėčiau trauktis). Tai nėra susiję su mano pareigomis“, – BNS antradienį sakė E. Pridotkienė.

„Sprendimą dėl mano ateities priims mano tiesioginis vadovas“, – kalbėjo įtariamoji.

„Kalbant apie įtariamąją, kuri laikinai ėjo Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento direktorės pareigas, tyrimas nėra susijęs su tiesiogiai jos atliekamomis pareigomis. Apie jos procesinį statusą byloje buvo informuotos institucijos, teisės aktų nustatyta tvarka“, – teigiama BNS atsiųstame STT atsakyme.

Europos prokuratūra skelbia, jog įtarimai susiję su neteisėtu praturtėjimu, siekiančiu bent 250 tūkst. eurų ir susijusiu su viešaisiais pirkimais, finansuotais Europos Sąjungos.

Pasak Europos prokuratūros, pagrindiniai bylos įtariamieji, kaip manoma, neteisėtai praturtėjo veikdami drauge su privačių kompanijų atstovais, mokėjusiems jiems už paslaugas.

Už tai jiems, kaip manoma, buvo sudaromos palankesnės sąlygos dalyvauti Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto, priklausančio Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, viešuosiuose pirkimuose.

STT pranešė, jog buvusiam G. Pridotkui ir jo sutuoktinei pareikšti įtarimai dėl turto iššvaistymo, dokumentų klastojimo, apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo ir neteisėto praturtėjimo.

Tyrimo metu tarnyba teigia besiaiškinanti, kokiomis aplinkybėmis buvęs instituto direktorius kartu su savo sutuoktine galėjo įgyti turtą, kurio vertė didesnė kaip 250 tūkst. eurų ir ar turtas buvo įgytas iš teisėtai gautų pajamų.

Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“ yra skelbęs, jog G. Pridotko vadovaujamas institutas per vadinamuosius ikiprekybinius pirkimus siekia vystyti maisto kokybės tyrimų inovacijas, bet pirkime dalyvauja tik keturios įmonės, tarpusavyje susijusios per savininkus arba jų bendrus verslus.

STT kviečia asmenis, turinčius reikšmingos tyrimui informacijos, susisiekti savo Centrine tyrimų valdyba.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją