Vyriausybė naujoms kandidatūroms į bendrovės valdybą pritarė praėjusį trečiadienį. Valdyba pakeista siekiant užtikrinti pelningą "Lietuvos geležinkelių" veiklą.

68 metų J. Biržiškis, 1990-1997 metais ėjęs susisiekimo ministro pareigas, pakeitė iki šiol įmonei vadovavusį Kęstutį Dirgėlą. Per vienerius metus tai jau trečias "Lietuvos geležinkelių" vadovas.

"Reikia įvesti "Lietuvos geležinkeliuose" tvarką", penktadienį spaudos konferencijoje teigė J. Biržiškis. J. Biržiškis sakė sieksiąs atsiriboti nuo politinių ar kitų grupuočių įtakos, kad nebūtų suteikiamos išskirtinės lengvatos kai kuriems klientams.

Naujasis "Lietuvos geležinkelių" vadovas teigė, kad bendrovėje buvo didelė netvarka - administracija ir valdyba priimdavo skirtingus sprendimus, nebuvo ryšių su klientais, sumažėjo krovinių ir keleivių srautas. Jau kitą savaitę valdybai bus pasiūlyta nauja "Lietuvos geležinkelių" administracijos struktūra.

Pasak J. Biržiškio, artimiausiu metu Vyriausybei bus pasiūlyta nauja "Lietuvos geležinkelių" ateities koncepcija. "Būtent nuo Vyriausybės sprendimų priklausys, kaip bendrovė bus restruktūrizuojama ir kada privatizuojama", BNS teigė J. Biržiškis.

J. Biržiškiui vadovaujant Susisiekimo ministerijai, kilo nemažai skandalų dėl neūkiškos jos veiklos. Būtent tuo metu buvo sumokėta apie 10 mln. litų už prezidentui skirtą lėktuvą "Jetstar". Nuostolingą lėktuvą, kurio tikroji vertė pirkimo metu siekė apie 6 mln. litų, vėliau teko parduoti už keliskart mažesnę kainą.

Penkių narių "Lietuvos geležinkelių" valdyboje taip pat yra Susisiekimo ministerijos Teisės departamento direktorė Janina Žukauskienė, "Lietuvos geležinkelių" Reformų ir plėtros valdybos viršininkas Alfredas Zubkevičius ir Seimo pirmininko patarėjas Rolandas Zujevas.