Apie tai penktadienį oficialiai pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Viceministras Ž. Pacevičius bus atsakingas už viešojo saugumo ir ekstremalių situacijų valdymo politikos įgyvendinimą, operatyvios bendros pagalbos teikimo Lietuvoje užtikrinimą ir administravimą, o taip pat koordinuos vidaus reikalų statutinių įstaigų veiklą.

Nuo 2007 m. spalio 17 d. iki 2012 m. spalio 17 d. Ž. Pacevičius ėjo STT direktoriaus pareigas. Prieš tai jis dirbo STT direktoriaus pirmuoju pavaduotoju, STT viršininko pavaduotoju, Operatyvinės veiklos skyriaus viršininko pavaduotoju.

Ž. Pacevičius turi ilgametę darbo patirtį viešojo saugumo srityje – 1990–1991 m. dirbo Vilniaus miesto kriminalinėje policijoje, 1993–1997 m. – Policijos departamento Kriminalinėje policijoje.

Ž. Pacevičius yra baigęs Lietuvos policijos akademiją (dabar – Mykolo Romerio universitetas), turi teisės magistro laipsnį.

Už pavyzdingą tarnybą Ž. Pacevičius ne kartą skatintas piniginėmis premijomis, vardinėmis dovanomis, apdovanotas vardiniu šaunamuoju ginklu, garbės ženklais, 2003 m. prezidento dekretu apdovanotas Atminimo ženklu už asmeninį indėlį plėtojant Lietuvos transatlantinius ryšius bei Lietuvos pakvietimo į NATO proga.

DELFI primena, jog STT vadovo kėdės Ž. Pacevičius neteko kurioziškomis aplinkybėmis. Pats STT direktorius pareiškė nenorintis tarnybai vadovauti dar vieną kadenciją, tačiau Seimas nesutiko jo atleisti iš pareigų. Ž. Pacevičius, priešingai savo norui, toliau vadovavo STT, kol buvo atleistas iš posto antruoju Seimo balsavimu.