Vilniaus miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, R. Šidlauską pripažino kaltu dėl prekybos poveikiu. Teismas jam skyrė galutinę 16 500 eurų baudą, iš jo bus konfiskuoti ir kaip kyšis gauti 3000 eurų. Buvusiam ambasadoriui bei vienos verslo asociacijos vadovui skirta ir baudžiamojo poveikio priemonė – atimta teisė eiti vadovaujamas pareigas viešajame ir privačiame sektoriuje penkerius metus.

Už kyšį daugkartines Rusijos vizas sau ir sūnui siekusį gauti vieno Rusijos Federacijos banko akcininką R. N. teismas taip pat pripažino kaltu dėl prekybos poveikiu, jam skirta galutinė 13 700 eurų bauda.

Trečiąjį bylos kaltinamąjį, verslininką A. B., teismas išteisino kaip nepadariusį veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. Kaltinamasis A. B. mirė praėjusiais metais, bylą nagrinėjant teisme. Procesas jo atžvilgiu buvo tęsiamas reabilituojančiais pagrindais.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai, jam vadovavo ir valstybinį kaltinimą byloje palaikė Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Teismas konstatavo, kad 2019 m. tuometis vienos verslo asociacijos vadovas R. Šidlauskas, siekdamas asmeninės turtinės naudos, savo ir neva kitų asmenų naudai tiesiogiai reikalavo ir susitarė paimti kyšį iš jam pažįstamų asmenų – verslininko A. B. ir vieno Rusijos Federacijos banko akcininko R. N. Už tai R. Šidlauskas, pasinaudodamas savo visuomenine padėtimi, pažintimis ir tikėtina įtaka, žadėjo paveikti tuometį Lietuvos Respublikos ambasadorių Rusijos Federacijoje, kad šis, teisėtai vykdydamas įgaliojimus, Rusijos Federacijos piliečiui R. N. ir jo sūnui išduotų daugkartines Šengeno vizas.

Bylos duomenimis, 3000 eurų kyšis jam buvo perduotas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją