Eksparlamentarų klubui planuojama suteikti patalpas, kompiuterius, biuro įrangą, taip pat iš biudžeto išlaikomą administraciją. Naujoji organizacija galėtų pasisemti pinigų ir teikdama konsultacijas bei paslaugas valstybinėms institucijoms.

Pagrindinis Eksparlamentarų klubo stūmėjas - buvęs Seimo narys, liberalų demokratų, "darbiečių" ir "pilietininkų" atstovas Henrikas Žukauskas. Pasak jo, klubo nariais galėtų būti apie 1 500 buvusių Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo ir visų buvusių kadencijų Seimo narių.

Naujosios organizacijos steigimo klausimas jau buvo įtrauktas į Seimo valdybos posėdžių darbotvarkę, tačiau valdybos nariai staiga ėmė dvejoti - jie kol kas net nesiryžo pradėti svarstyti šios idėjos.

Rinkėjų simpatijų nesulaukusiems ir už Seimo durų likusiems politikams valdiškas privilegijas bandyta suteikti ir praėjusios kadencijos metu. Buvo parengtas įstatymo projektas, kuris numatė, kad kiekvienas buvęs parlamentaras, neturintis draudžiamųjų pajamų, galėtų gauti specialią, kelis tūkstančius litų per mėnesį siekiančią rentą. Šis įstatymas buvo stumiamas žaibo greičiu, bet paskutinę akimirką politikai vis dėlto išsigando didžiulio visuomenės pasipiktinimo ir nesiryžo jo galutinai palaiminti.

Atrodo, kad į Eksparlamentarų klubą po valdišku stogu besiburiantys buvę tautos išrinktieji pasiryžę kompensuoti tą netektį, gaudami pelningų užsakymų iš valstybės.