Abu OMON vadai įtariami organizavę jų vadovauto sovietų represinės struktūros padalinio vykdytus nusikaltimus žmoniškumui ir karo nusikaltimus prieš Lietuvos Respublikos gyventojus ir juose dalyvavę.

Šiuo metu byloje atliekami veiksmai, susiję su proceso dalyvių teise susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga.

Atsižvelgiant į tai, kad įtariamieji B. Makutynovičius ir V. Razvodovas yra ne Lietuvos piliečiai ir jų nėra mūsų šalies teritorijoje, o Rusijos teisėsaugos institucijos atsisakė išduoti šiuos asmenis Lietuvai, įtariamaisiais organizavus nusikalstamas veikas jie buvo pripažinti teismo nutartimis.

Pagal galiojančias Baudžiamojo proceso kodekso nuostatas pranešimai apie ikiteisminio tyrimo pabaigą įtariamiesiems bus išsiųsti per Rusijos institucijas.

Surašius kaltinamąjį aktą, baudžiamoji byla bus perduota teismui, o kaltinamojo akto nuorašas įtariamiesiems bus išsiųstas per baudžiamojo proceso įstatyme ir tarptautinėse sutartyse numatytas šios šalies susižinojimo institucijas.

2010 m. gruodžio mėnesį įsigaliojo Baudžiamojo proceso kodekso pataisos, sudarančios sąlygas perduoti teismui bylas, kuriose itin pavojingus nusikaltimus padarę užsienio valstybių piliečiai slapstosi nuo teisingumo kitose šalyse ir jie naudojasi ta aplinkybe, kad užsienio valstybė Lietuvai neišduoda įtariamų asmenų.

Naujosios pataisos sudaro galimybę tokius įtariamuosius teisti už akių, negalint jų apklausti.