„Mano vadovaujama Vyriausybė nepriėmė jokių su Upės gatvės tvarkymu susijusių sprendimų. Viešojoje erdvėje minimu 2015 metais Vyriausybės priimtu sprendimu buvo siekiama mažinti socialinius ir ekonominius skirtumus regionuose.

Be daugelio kitų priemonių, Vyriausybė tuomet pavedė 10 procentų padidinti asignavimus vietinės reikšmės keliams, gatvėms tiesti ir prižiūrėti tautinių mažumų gausiai gyvenamuose regionuose, tačiau jokia konkreti gatvė šiame Vyriausybės sprendime įvardyta nebuvo“, – aiškina parlamentaras.

Gruodžio 2 d. LNK laidoje „Labas vakaras, Lietuva“ ir LNK žiniose laidos vedėjas paskelbė: „Pasak S. Skvernelio, aštuoniasdešimties metrų ruožas, vedantis pro jo namus, buvo išasfaltuotas prieš trejus metus, o sprendimas skirti papildomų lėšų buvo priimtas dar Algirdo Butkevičiaus Vyriausybės.“ Tačiau po to parodytame ministro pirmininko komentare apie A. Butkevičiaus Vyriausybės sprendimą nėra nė žodžio.

Pasak A. Butkevičiaus, gruodžio 2 d. spaudos konferencijoje ministras pirmininkas S. Skvernelis minėjo 2015 metų Vyriausybės sprendimą, tačiau visai kitame kontekste – jį siejo ne su konkrečiai Upės gatvės sutvarkymu, o su papildomų lėšų skyrimo Vilniaus rajono savivaldybei.

Atsakydamas į žurnalistų klausimą, kodėl Vyriausybė skyrė papildomas lėšas būtent Vilniaus rajono savivaldybei, premjeras atsakė: „Aštuoniolikai savivaldybių yra skirta papildomai, o sprendimai priimti 2015 metų A. Butkevičiaus Vyriausybėje dėl kompleksinių priemonių tiems rajonams, kurie nebeturės kitoje finansinėje perspektyvoje europinės paramos, skirti vietinės reikšmės keliams po 10 procentų kiekvienais metais.“

Seimo narys A. Butkevičius ragina žiniasklaidos priemones informaciją perteikti tiksliai ir neklaidinti visuomenės.