Klaipėdietė Audra sekmadienį Palangoje vaikščiodama prie jūros šalia kopų rado netikėtą radinį - butelį su viduje esančiu laišku.

"Butelis buvo pradarytas, kamštis įstumtas į vidų, laiškas viduje. Iš karto prisiminiau filmą. Laiško nepavyko niekaip išimti, teko butelį sudaužyti. Spėju, kad butelį kažkas rado dar prieš mane, bet neiškrapštę popieriaus numetė jį. Viduje esantis popierius buvo sausas. Laiško turinys mane suintrigavo. Smagu buvo skaityti, kad jo autorė prašė ne sau pinigų ar turtų. Tik gaila, kad laiškas buvo išmestas taip greitai. Gal moteris norėjo susikurti istoriją..." - sakė Audra.

Klaipėdietė teigė ir pati ne sykį išmetusi laišką į jūrą, bet iki šiol nežino tokių siuntinių likimo.
"Įdomu buvo ir tai, kad rastojo laiško autorė parašė ir savo telefono numerį. Žadėjau paskambinti, bet taip ir nesiryžau", - pasakojo Audra.

Laiško autorė rašė, kad ji kovo 17 d. atšventė 50 metų jubiliejų ir viena iš dovanų buvo dėžutė, pilna palinkėjimų. Vienas iš jų ir buvo parašyti bei išmesti į jūrą laišką.

"Tai va rašau. Esu laiminga, myliu savo šalį LIETUVĄ, myliu savo vyrą, myliu vaikus ir noriu, kad žemėje būtų taika, kad visi žmonės būtų laimingi, nebūtų bado ir karo. Kad tėvai mylėtų vaikus, o vaikai tėvus, kad gerbtų vieni kitus, kad šypsotumėmės, kad būtume mylimi", - tokią žinutę pasauliui norėjo pasiųsti laiško autorė.

Ji nepasirašė savo vardo, bet nurodė telefono numerį ir prašė, kad laišką radęs žmogus su ja susisiektų.

"Neįdomu, kad šitaip greitai rado", - apmaudo neslėpė laiško autorė, kai jai paskambino "Vakarų ekspreso" žurnalistė.

Ji prisistatė esanti Kazimiera, Mažeikiuose dirbanti floriste.

"Tiek toli važiavau iki Palangos, kad tą butelį išmesčiau, o va, kaip greitai surado. Mečiau nuo tilto ir ilgai stebėjau, kaip jis palengva plaukia į jūrą, tikrai nemaniau, kad jį bangos išmes atgal į krantą. Galvojau, gal kada kas nors aptiks jį kokioje Švedijoje", - pasakojo moteris.

Ji patvirtino, jog tai buvęs ne jos sumanymas. Tiesiog jubiliejaus proga iš draugų gavusi ypatingą dovaną - dėžutę, kurioje buvo 365 palinkėjimai. Tad kasdien ji vis ištraukia ir perskaito naują lapelį. Praėjusį penktadienį ištraukė tokį, kuriame ir buvo paraginta pasiųsti žinutę pasauliui.

"Kaip tik važiavau į Palangą parvežti iš sanatorijos savo vyrą, tad sykiu įvykdžiau ir šią misiją. Butelį sandariai uždariau ir dar su vašku aplašinau, kad laiškas nesušlaptų", - pasakojo Kazimiera.

Nors moteris ir kiek nusiminė, kad laiško kelionė baigėsi taip greitai, bet vylėsi, jog taip pat greitai išsipildys ir jos laiške pasauliui pasiųstas palinkėjimas.