155 tūkst. litų skirta neparastosioms išlaidoms steigiant ir užtikrinant naujų ambasadų veiklą, likusi suma - ambasadų paprastosioms išlaidoms.

Ambasadų Egipte ir Argentinoje steigimui yra pritaręs Seimo Užsienio reikalų komitetas. Tai padaryta Užsienio reikalų ministerijai (URM) pasiūlius pertvarkyti diplomatinį atstovavimą Pietų Amerikoje ir Artimuosiuose Rytuose.

Lietuvos URM pasiūlė panaikinti dvi dabar veikiančias diplomatines atstovybes - ambasadą Venesueloje ir generalinį konsulatą Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE), Dubajuje, ir įsteigti ambasadas Argentinoje bei Egipte.

URM finansinės galimybės neleidžia Pietų Amerikoje ir Artimuosiuose Rytuose papildomai steigti ambasadas, todėl nuspręsta naikinti vienas atstovybes ir vietoje jų steigti kitas.

Praėjusį dešimtmetį iš Lietuvos ir kitų Rytų Europos šalių Dubajų užplūdo prekeiviai, kurie urmu pirko pigias buities prekes ir veždavo jas parduoti savo šalių rinkose. Pastaruoju metu šis srautas smarkiai sumažėjo. Tuo pat metu smarkiai pagausėjo iš Lietuvos į Egiptą vykstančių turistų srautas.

Be to, Egiptas yra viena pirmaujančių arabų valstybių, kurioje įsikūrusi ir Arabų lyga. Diplomatinė atstovybė Egipte atvertų Lietuvai duris ne tik į arabų pasaulį, bet ir į Afrikos žemyną. Lietuva iki šiol neturėjo diplomatinių atstovybių Afrikoje.

Ambasados perkėlimą iš Venesuelos į Argentiną, be finansinių sumetimų, lemia ir tai, kad Argentina yra viena pirmaujančių Pietų Amerikos valstybių.