„Tai nėra politinio pasitikėjimo pareigūnai, kurie atsistatydina ar ne - yra kadencijos laikotarpiui paskirtas pareigūnas, kadencija baigiasi, tada bus priimti sprendimai. Jei neklystu, kadencija baigiasi kovo 9 dieną“, - žurnalistams antradienį sakė S.Skvernelis.

Tai ministras sakė paklaustas, ar V.Butinas neturėtų atsistatydinti, žiniasklaidai paaiškėjus, jog VSAT su vado patvirtinimu ruošiasi diegti pasienyje vaizdo stebėjimo įrangą su Rusijoje pagamintais davikliais, taip pat kilus skandalui dėl galbūt išpūstų kainų viešuosiuose pirkimuose.

S.Skvernelio teigimu, stebėjimo įranga kol kas nėra diegiama, ir įvertinus grėsmes, gali būti stabdomas jos įsigijimas.

Ministras sakė, kad kad V.Butino kadencija, nepriklausomai nuo šių įvykių, nebus pratęsta jo paties prašymu.

„Šios istorijos nenorėčiau sieti tiesiai su kadencija, nes VSAT vadas yra išreiškęs pageidavimą nebebūti kandidatu į antros kadencijos pratęsimą“, - sakė S.Skvernelis.

V.Butinas į VSAT vadovo postą paskirtas 2010-ųjų kovą. Tarnybą pasienyje jis pradėjo 1991-ųjų spalį Klaipėdos rajono pasienio užkardoje, vėliau dirbo įvairiuose tuometinės Pasienio apsaugos tarnybos Pakrančių rinktinės padaliniuose. 1993 metų vasarį jis paskirtas Klaipėdos rinktinės Juodkrantės užkardos viršininku, nuo 1997-ųjų gegužės vadovavo Pakrančių apsaugos rinktinės Kadrų skyriui. 1998 metų vasarį V.Butinas tapo Pakrančių apsaugos rinktinės vado pavaduotoju - štabo viršininku. Nuo 2005-ųjų jis vadovavo Pakrančių apsaugos rinktinei.

Pagal Valstybės sienos apsaugos tarnybos įstatymą VSAT vadą skiria vidaus reikalų ministras penkerių metų kadencijai, tačiau ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės.