Vyriausybei pritarus, specialisto su aukštuoju universitetiniu išsilavinimu minimalus tarnybinio atlyginimo schemos koeficientas didės nuo 2,5 iki 9,2 proc., specialisto, su aukštesniuoju išsilavinimu – nuo 1,1 iki 6,5 proc., tarnautojo – nuo 3,8 iki 4,7 procento.

Premjeras Algridas Butkevičius yra sakęs, kad biudžetininkų atlyginimai didinami, nes didinant minimalią algą ir nedidinant jų atlyginimų, kultūros darbuotojai, bibliotekininkai ir kiti aukštąjį išsilavinimą turintys žmonės gaus vos daugiau nei minimalus atlygis. Anot jo, jeigu nuo liepos bus didinama MMA, pirmiau turi būti padidinti biudžetininkų atlyginimai.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pasiūlė nuo kovo 1 dienos padidinti minimalius biudžetinių įstaigų darbuotojų tarnybinių atlyginimus. Tam reikalingos 24,6 mln. eurų lėšos iš valstybės biudžeto yra suplanuotos.

„Šiuo metu ne tik darbininkų, bet ir kai kurių sričių specialistų bei įstaigų vadovų minimalūs tarnybinių atlyginimų koeficientai yra minimalios algos dydžio. Todėl siekdami, kad kvalifikuotų darbuotojų atlyginimai nesusivienodintų su nekvalifikuotų darbuotojų atlyginimais, siūlome, jog minimalūs tarnybinių atlyginimų koeficientai tarp pareigybių būtų didinami vidutiniškai po 5 procentus“, – pranešime spaudai sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.