Viena didžiausių problemų Rusijoje, anot A. Bumblausko, yra tai, kad jie net neturi savo tapatybės, o tai net yra viena iš karo Ukrainoje priežasčių.

„Ukrainiečiai jiems yra šašas tapatybei, ir viliuosi, kad ukrainiečiai vieną kartą įrodys, kad rusai yra pasivogę rusų vardą nuo Petro I, kad jie geriausiu atveju yra maskoliai, maskovitai. O rusai yra Kijevo Rusia, čia tos visos teritorijos. Kijevo Rusia ir yra rusai, ir rusai yra mūsų rusai.

Mums, lietuviams, reikia savo beraštystę vyti lauk. Mes neskiriame ukrainiečių ir rusų, neskiriame maskolių, nežinome, kur ta Ukraina, iš kur ji.

Ukrainiečiai tapatybę formuoja dabar, tai galime pamatyti iš Arestovyčiaus, jis tą klausimą kelia ir gana sėkmingai, man atrodo. Ir rusams to paties reikės. Kai tą žinome, tai keliame klausimą, kokia bus Maskvos tapatybė, jie iš naujo turi permąstyti, kas tokie yra“, – į ateitį žvelgė A. Bumblauskas, pasiūlęs jau dabar Rusiją pradėti vadinti Maskovija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)