Taip pat įstaiga tvirtina, kad darbuotojui, Telšių „Ateities“ progimnazijos Degaičių skyriuje neužtikrinusiam maisto pristatymo pagal suderintą grafiką, skirta nuobauda.

Telšių valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (Telšių VMVT) pranešė, kad dėl pažeidimų „Bruneros“ laikinai uždrausta tiekti maistą Upynos darželio mokyklos valgykloje ir „Ateities“ progimnazijos Degaičių maisto išdalinimo skyriuje.

„Bruneros“ Marketingo skyriaus vadovė Silva Petrikauskienė BNS informavo, kad Upynos darželio mokyklos valgykloje antradienį užsikimšo kanalizacija, iškviesta avarinė tarnyba pašalino gedimą.

Anot S. Petrikauskienės, Maisto ir veterinarijos tarnybai pateiktas prašymas atnaujinti veiklą ir ketvirtadienį gautas leidimas atnaujinti veiklą.

Trečiadienį maistas Upynos darželio mokyklos auklėtiniams pristatytas iš kito įmonės gamybinio objekto, teigė „Bruneros“ atstovė.

Neplaninio patikrinimo metu Telšių „Ateities“ progimnazijos Degaičių maisto išdalinimo skyriuje VMVT inspektoriai nustatė, kad pagamintas maistas iš Eigirdžių pagrindinės mokyklos valgyklos atvežamas ne laiku, vaikų tėvai neturi galimybės susipažinti ar patikrinti valgiaraščių.

Anot „Bruneros“, Telšių „Ateities“ progimnazijos Degaičių skyriuje maisto gaminimo veikla nevykdoma ir maistas atvežamas iš kito padalinio. Komentare nurodoma, kad atsakingam darbuotojui, neužtikrinusiam maisto pristatymo pagal suderintą grafiką, pritaikyta nuobauda, padalinyje sustiprinta vidaus kontrolė.

Telšių VMVT, gavusi pranešimą apie galimai netinkamą vaikų maitinimo organizavimą Tryškių Lazdynų Pelėdos gimnazijoje, per patikrinimą nustatė, kad maistas gamintas ir tiektas ne tik moksleiviams, bet ir šiai ugdymo įstaigai priklausančio darželio vaikams.

Anot inspektorių, maisto produktai vežti nesandariuose, šlapiuose termosuose, vakarienei skirtas maistas buvo pristatomas kartu su pietų patiekalais. Nustatyta, kad komplektuojant patiekalus, ant garnyro – makaronų dėtas guliašas plastikinėse dėžutėse, tokiu būdu sudarant sąlygas atsirasti kryžminei taršai.

Taip pat užfiksuota, kad maisto išdalinimo veikla gimnazijai priklausančiame darželyje vykdyta neturint tam leidimo – prašymą šiam leidimui gimnazijos vadovas pateikė tik po patikrinimo.

„Bruneros“ atstovės teigimu, maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimu ir kitais darželiui reikalingais leidimais turėjo pasirūpinti gimnazijos vadovybė, taip pat gimnazija pati atsakinga už maisto pristatymą.

„Maisto tiekėjas, mes, pagaminame maistą, o paslaugos pirkėjas, gimnazija, patys savo transportu atsiveža maistą į darželį ir išdalina darželio auklėtiniams, sutvarko indus ir patalpas. Maistą darželio auklėtiniams gaminame keturiems maitinimams. Transportą maisto vežimui mokykla atsiunčia tik du kartus per dieną. (...) Gimnazija ir darželio darbuotojai atsakingi už tai, kad maistas būtų laikomas ir pateiktas tinkamai ir tinkamo temperatūrinio režimo“, – teigiama atsakyme BNS.