Vienas iš Kauno technologijos universiteto gimnazijos (KTUG) įkūrėjas ir ilgametis jos direktorius mirė praėjusią savaitę. BNS jo sūnus, advokatas Elijus Burgis teigė, kad B. Burgis mirė po sunkios ligos.

B. Burgio artimieji feisbuke gegužės 1–ąją informavo, kad laidotuvės bus rengiamos trečiadienį, gegužės 6 dieną, 13 valandą. Laidotuvės bus transliuojamos socialiniame tinkle „Facebook“.

Norintys atsisveikinti su B. Burgiu, raginami stebėti tiesioginę transliaciją.

„Tik keletą pačių artimiausių žmonių prieš laidotuves kapinėse asmeniškai pakviesime į šarvojimo salę. Visiems kitiems siūlome arba atvykti į kapines, arba stebėti tiesioginę transliaciją feisbuke“, – B. Burgio artimieji pranešė feisbuke.

Ištisas kartas įkvėpęs pedagogas šį pasaulį paliko būdamas 71-erių. Žinomo švietimo veikėjo bendražygiai ir buvę mokiniai anapilin iškeliavusiam mokytojui negailėjo gražių žodžių.

Kūrybiniu talentu apdovanotas matematikas visuomet rėmė švietimą, akcentavo jo svarbą jaunam žmogui. Iš Plungės rajono kilęs B. Burgis buvo įkūręs labdaros ir paramos fondą, yra išleidęs ne vieną knygą. Savo įkurtą KTU gimnaziją vadino mėgstamiausiu savo kūriniu.

Vyriausybė leido atvykti dukrai iš Švedijos

Pirmadienį ministrų pasitarime kabineto nariai pritarė Švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus pasiūlymui leisti 4 Švedijos piliečiams atvykti į Lietuvą ir iš jos išvykti, netaikant 14 dienų privalomos izoliacijos termino. Kaip informavo ministras, tai B. Burgio dukros šeima, gyvenantys Švedijoje.

„Prašome leisti 4 Švedijos piliečiams, velionio B. Burgio dukrai ir jos šeima, taikyti Vyriausybės nutarimo dėl karantino paskelbimo numatytą atvykimo ir išvykimo išimtį – leisti šiems piliečiams atvykti į laidotuves ir išvykti, netaikant 14 dienų privalomos izoliacijos termino. Jie turi grįžti dėl Švedijoje vykdomų darbų ir įsipareigojimų.

Kartu šeima įsipareigoja derinti savo buvimą su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistais. Laikytis visų sąlygų, atvykti savo transportu, laikytis visų rekomendacijų“, – pirmadienį surengtame Vyriausybės pasitarime sakė A. Monkevičius.

Ministrai priekaištų šiam pasiūlymui neturėjo, jam buvo pritarta.