Byloje, kurioje pagrindinis ginčas kyla dėl automobilio pirkimo, atsakovu įvardyta įmonė „Draugystės viešbutis“ (dabar ši įmonė vadinasi „Imperila“).

Civilinę bylą iškėlė Ernesto Butrimo tėvas Antanas Vytautas Butrimas. DELFI žiniomis, teisinis ginčas tarp tėvo ir sūnaus vadovaujamų įmonių kilo po įmonei priklausančio automobilio pirkimo.

Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Aušra Pocienė DELFI patvirtino, kad byla, kurioje atsakovas yra E. Butrimas, bus nagrinėjama „dėl nepagrįsto praturtėjimo“.

Tiesa, ši byla anksčiau buvo kelta kaip baudžiamoji, tačiau buvo nutraukta, nenustačius veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. Dabar šis ieškinys į teismą grįžta kaip civilinė byla.

E. Butrimui su tėvu teisme būtų tekę susitikti ir dar kartą. Pastarasis buvo pateikęs ieškinį dėl anūkų bendravimo tvarkos su seneliu nustatymo ir LAP (laikinųjų apsaugos priemonių). Byloje atsakovais buvo įvardyti E. Butrimas ir jo žmona Jurgita.

E. Butrimas su žmona augina du mažamečius vaikus.

Ir nors jau buvo paskirtas bylos nagrinėjimo posėdis, A. V. Butrimas nusprendė prašymą atsiimti ir bylą nutraukti.

DELFI su E. Butrimu nuo trečiadienio nepavyko susisiekti, o viešai jo nurodytu numeriu atsiliepusi moteris teigė, kad jokių jo kontaktų pateikti negali – tik perduoti, kad jam buvo skambinta.

Papildyta

Po straipsnio paviešinimo su DELFI susisiekė pats E. Butrimas, kuris teigė, kad visas konfliktas dėl turto kilo prieš kelerius metus. Konflikto šalys, jo teigimu, ne konkretūs asmenys, o įmonės, nes automobilis, dėl kurio ir kyla teisiniai konfliktai – įmonės nuosavybė. E. Butrimas taip pat teigė, kad „Draugystės viešbučio“ pavadinimo minėjimas šiame kontekste klaidina skaitytojus, nors kai šis kivirčas buvo nagrinėjamas kaip pradėta baudžiamoji byla, ją nutraukiant buvo įpareigota „automobilį „Lexus“ grąžinti UAB „Draugystės viešbučiui“. E. Butrimas taip pat patikslino, kad automobilis nėra prabangus, pirktas 2013 metais. E. Butrimas valdo ne vieną viešbutį, taip pat vadovauja UAB „Hoteksas“.