Paklaustas, ar galėjo būti taip, kad V.Andriukaitis pinigus iš "Rubicon group" ėmė kokiems nors Socialdemokratų partijos renginiams, A.Brazauskas atsakė, kad "labai galėjo būti".

"Juk vyksta įvairios partijos gegužinės. Organizuojant visuomeninius renginius nebūna taip, kad, pavyzdžiui, pirkdamas paršelį, gauni kvitą. Visos problemos kyla dėl to, kad iki šiol juridiškai nesutvarkytas partijų finansavimas", - sakė A.Brazauskas.

Tuo pačiu premjeras teigė netikintis, kad V.Andriukaitis gali būti kyšininkas.

Seimo nariai V.Andriukaitis, socialliberalas Vytautas Kvietkauskas ir konservatorius Arvydas Vidžiūnas įtariami ėmę kyšius iš bendrovės "Rubicon group" vadovo Andriaus Janukonio. Juos šeštadienį ketina apklausti Seimo laikinoji tyrimo komisija.

Parlamentinė komisija iki antradienio turi pateikti išvadą, ar yra pagrindo patenkinti Generalinės prokuratūros prašymą leisti minėtus tris parlamentarus patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Komisija penktadienį susipažino su Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Generalinės prokuratūros pateikta įtarimus pagrindžiančia medžiaga bei išklausė slapta įrašytų parlamentarų pokalbių.

Generalinės prokuratūros teigimu, V.Andriukaitis įtariamas paėmęs 95 tūkst. litų, Vytautas Kvietkauskas - 25 tūkst. litų, Arvydas Vidžiūnas - 40 tūkst. litų kyšius už įtaką teisės aktų priėmimo procesui.

Visi trys Seimo nariai kategoriškai neigia ėmę kyšius iš minėtos bendrovės. Kyšius neigia davęs ir "Rubicon group" vadovas A.Janukonis, kuriam yra pateikti įtarimai dėl papirkimo.

Korupcija įtariamus parlamentarus bus leista patraukti baudžiamojon atsakomybėn, jeigu tam pritars ne mažiau kaip 71 Seimo narys.