Abu klausimai paskutinę minutę buvo išbraukti iš tarybos posėdžio darbotvarkės.

DELFI žiniomis, V. Dastiko kandidatūra nepriimtina Liberalų sąjūdžio (LRLS) frakcijai: buvęs Artūro Zuoko vadovautos miesto savivaldybės Energetikos ir ūkio departamento direktorius yra siejamas su įmonių grupės „Rubicon group“ projektais.

V. Dastikas administracijos direktoriaus pavaduotoju nebuvo paskirtas ir praėjusiame tarybos posėdyje.

Supykę LiCS atstovai kito kandidato ieškoti neketina, užsimena apie galimybę formuoti naują koaliciją.

„Pasirašinėdami koalicijos sutartį mes jokių slaptų minčių neturėjome ir ketinome ją vykdyti. Jeigu taip atsitinka, kad kai kurie iš partnerių nesutinka arba mano, kad gali revizuoti pasirašytus susitarimus, tai tie pasikeitimai galimi tik bendru sutarimu. Jeigu taip atsitiktų, kad nebus garantuotas koalicinės sutarties vykdymas, mes svarstysime pačius įvairiausius variantus”, - trečiadienį DELFI pareiškė LiCS frakcijos narys, mero pavaduotojas Gintautas Babravičius.

Paaiškėjus, kad trečiadienį nebus pritarta pavaduotojo kandidatūrai, iš posėdžio darbotvarkės išbrauktas klausimas ir dėl direktoriaus paskyrimo.

LSDP frakcijos seniūnas, vicemeras Romas Adomavičius pažadėjo V. Milėno kandidatūrą iškelti kitame tarybos posėdyje.

DELFI primena, kad pagal koalicijos susitarimą savivaldybės administracijos vadovo postas priklauso socialdemokratams (LSDP), o direktoriaus pavaduotojus siūlo kiti koalicijos partneriai: konservatoriai (TS), liberalcentristai (LiCS) ir Liberalų sąjūdžio (LRLS) frakcija.