„Reikia pripažinti, kad buvo klaida pasirenkant [ministrą], jog žmogus yra atėjęs visiškai iš kitos srities, ir kad tų darbų, kuriuos reikia padaryti, nepadaro“, – laidoje sakė V. Pranckietis.

„Metus laiko buvo taip dirbama, kad sukėlė tokį ažiotažą tarp žemdirbių. Buvo nuosekliai einama iki praėjusios savaitės, kai įvyko žemdirbių suvažiavimas. Jo kam nors menkinti nereikėtų – tai yra tikrai plačiai atstovaujama organizacija, ji pareiškė savo nuomonę“, – kalbėjo V. Pranckietis.

Pats K. Navickas laidoje teigė, jog turi premjerės palaikymą.

Anot V. Pranckiečio, jeigu pats ministras nesusipranta būtinybės pasitraukti, šį žingsnį turi žengti Vyriausybė.

Tuo metu Ekonomikos komiteto pirmininkas, konservatorius Kazys Starkevičius teigė, kad K. Navickas turi siekti susitarimo su žemdirbiais – jei toks sutarimas nebūtų pasirašytas, tolimesnis ministro darbas būtų sudėtingas, rašo lrytas.lt.

Dalis žemės ūkio organizacijų ragina žemės ūkio ministrą trauktis, tačiau K. Navickas kartoja, jog atsistatydinti neketina.

„Neketinu atsistatydinti, neketinu atsisakyti žaliojo kurso. Nežinau, kas čia gali būti neaiškiau “, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė ministras.

Pasak K. Navicko, Lietuvos žemės ūkio taryba ir ypač žaliuoju kursu nepatenkinti grūdininkai jam daro politinį spaudimą.

„Pasakyti, kad nėra dialogo, tai pasakyti, kad šiandien yra apsiniaukę. Susitikinėju su atskirais sektoriais kelis kartus per savaitę, o su taryba irgi esu susitikęs ne vieną kartą, tačiau jie patys įvardija – ministras nedirba mums, ministras neklauso mūsų. Šitą leitmotyvą reikėtų girdėti visiems“, – sakė K Navickas.

Ministras teigė nesibaiminantis galimų ūkininkų protestų. Jo teigimu, jam svarbus politinis palaikymas.

„Jeigu bijočiau, tikrai nebūčiau šitoje vietoje – yra ramesnių ir saugesnių darbų. Šitoje vietoje labai svarbus politinės vadovybės – premjerės, prezidento palaikymas“, – sakė K. Navickas.

Lietuvos žemės ūkio taryba penktadienį dar kartą paragino trauktis K. Navicką. Anot jos, ministras nesprendžia problemų žemės ūkio sektoriuje, trūksta jo lyderystės, pasigendama dialogo. Situacijai nesikeičiant taryba neatmeta protestų galimybių.

K. Navickas po susitikimo su Žemės ūkio taryba ketvirtadienį taip pat pareiškė neketinantis atsistatydinti. Jis tikino nebūtinai turintis vykdyti nepatenkintų jo darbu žemdirbių siekius.

Žemdirbiai pastaruoju metu patiria įvairių iššūkių – krenta grūdų derlius, mažėja pieno gamyba, kritinė situacija kiaulienos sektoriuje, tačiau šios problemos esą nesprendžiamos.

Kita žemdirbių organizacija – Žemės ūkio rūmai – yra sakę, jog neįžvelgia priežasčių nepasitikėti ministru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)