A.Bosas žurnalistams sakė, kad užimti minėto Seimo komiteto pirmininko postą jį "įpareigojo" partija. Jis pasipiktino, išgirdęs žurnalistų klausimą, kam teiktų prioritetus dirbdamas šioje srityje.

"Manote, kad nėra darbo aplinkos apsaugoje? Aplinkos apsauga - tai ir statybos, vandenvala, sąvartynai, Nemuno deltos užakimas. Ten darbo maža?", - retoriškai klausė A.Bosas.

Pasak jo, svarbiausi darbai aplinkosaugoje išdėstyti Darbo partijos programoje ir paragino žiniasklaidos atstovus ją paskaityti, tačiau paprašytas patikslinti, teigė, kad programoje didelis dėmesys skiriamas miškininkystei, miškų atsodinimui, perdirbimo pramonei.

Anksčiau A.Bosas buvo minimas tarp galimų kandidatų į ūkio ministrus, tačiau į būsimos Vyriausybės vadovus pretenduojantis socialdemokratų lyderis Algirdas Brazauskas nepanoro kairiųjų ir populistų koalicinėje Vyriausybėje matyti prieštaringos reputacijos verslininko klaipėdiečio A.Boso.

Iki Seimo rinkimų buvęs Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos prezidentu A.Bosas kelis kartus susilaukė prieštaringų vertinimų dėl kai kurių jo verslo projektų - naftos žvalgybos, namų statybos, buvo žiniasklaidos kritikuojamas dėl medžioklės aptvertuose plotuose.

Neoficialiomis žiniomis, Darbo partijai Seime atiteks Aplinkos apsaugos komitetas (AAK), Biudžeto ir finansų komitetas (BFK), Informacinės visuomenės plėtros komitetas (IVPK), Kaimo reikalų komitetas (KRK), Užsienio reikalų komitetas (URK), Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas (ŠMKK), Sveikatos reikalų komitetas (SRK).

Koks numatomas kandidatas į IVPK komiteto pirmininko postą, nežinoma, tačiau teigiama, kad AAK pirmininku gali tapti Antanas Bosas, BFK - Jonas Lionginas, URK – Henrikas Žukauskas, KRK – Jonas Jagminas, SRK – Dangutė Mikutienė, ŠMKK - Vydas Gedvilas.

Algirdo Brazausko vadovaujamai Socialdemokratų partijai gali atitekti keturi iš visų keturiolikos Seimo komitetų. Nepatvirtintais duomenimis, į Europos reikalų komiteto pirmininko postą socialdemokratai deleguos Česlovą Juršėną, į Socialinių reikalų ir darbo komiteto – šiuo metu laikinai einančią kultūros ministrės pareigas Romą Žakaitienę, į Teisės ir teisėtvarkos komitetą – Julių Sabatauską, į Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetą – Ireną Šiaulienę.

Ekonomikos komitetas bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) bus patikėti Naujajai sąjungai. Tikimasi, kad NSGK pirmininku išliks Alvydas Sadeckas.

Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungai bus patikėtas Žmogaus teisių komitetas.

Jos lyderė K.Prunskienė BNS pareiškė, kad Žmogaus teisių komiteto pirmininko postas jos partijos netenkina. "Mes į šias pareigas nepretendavome, tai nėra mūsų prioritetas, nematome pagrindo jam vadovauti", - sakė K.Prunskienė.

Tačiau ji pripažino, kad buvo gautas siūlymas pateikti kandidatą į minėto komiteto pirmininkus. K.Prunskienės teigimu, "valstiečiai" siekia dviejų komitetų (Ekonomikos ir Aplinkos apsaugos) pirmininkų ir vieno pavaduotojo postų.

"Siekiame vadovauti tiems komitetams, kuriems vadovauti mūsų žmonės turėtų patirties", - BNS sakė K.Prunskienė.

Teigiama, kad Seimo Antikorupcijos komisijai gali vadovauti "darbietis" Skirmantas Pabedinskas, o Etikos ir procedūrų - laikinasis švietimo ir mokslo ministras socialliberalas Algirdas Monkevičius.

"Buvo tokia kalba, man etikos dalykai suprantami", - BNS sakė A.Monkevičius. Jis patvirtino pateikęs paraišką dirbti minėtoje komisijoje.

Vadovauti šiai komisijai norėtų ir S.Pabedinskas. BNS jis pripažino, kad jam prie širdies būtų Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko postas, nes turi patirties - dirbo Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijoje.