Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Edita Gečaitė komentavo, kad visą praėjusią savaitę Lietuvoje laikėsi labai gražūs ir saulėti orai. Kartais jie buvo ir itin šilti.

„Ta vadinama bobų vasara pasitraukė iš Lietuvos. Na, ir artinasi jau iš vakarų ciklono debesys, tai šiandien [pirmadienį] dar nelabai tą pajusime, didžiojoje šalies dalyje išliks mažai debesuota ir tik jau vakariniuose rajonuose debesuotumas ims didėti. Vakare, pajūrio regione, kai kur trumpai palis.

Dar didesnis skirtumas pasijus, kad šiandien jau temperatūra bus žemesnė. Jei vakar dieną turėjome 12-16 laipsnių, tai šiandien jau bus 8-13 laipsnių. Reikia turėti omenyje, kad jau bus šiandien 2-3 laipsniais vėsiau negu vakar“, – prognozavo ji.

Pasak sinoptikės, artimiausią naktį pajūrio regioną pasieks atmosferos frontas su lietumi. Taip pat šiek tiek palis ir kai kur Žemaitijoje.

„Rytojaus dieną jau daugiau pasijus tas rudeniškas oras ir lietus pasklis plačiau, ypač vakarų Lietuvoje. Rytiniuose, pietiniuose rajonuose pasitaikys tik trumpas lietus, nelabai gausus ir ne visur. Dar rytiniai ir pietiniai rajonai bus sausesni, gražesni. Tiesa, debesų jau bus žymiai daugiau nei šiandien, bet prognozuojama visai gera diena.

Temperatūra numatoma labai panaši, naktį vėl 1-5 laipsniai, pajūryje – 5-8 laipsniai šilumos. Vietomis ir ore neigiama temperatūra, ypač didžiausia tikimybė rytiniuose bei pietiniuose rajonuose, o dirvos paviršiuje šalnos daugelyje rajonų iki 0-5 laipsnių šalčio. Rytojaus diena vėl bus su panašia temperatūra – 8-12 laipsnių šilumos.“

E. Gečaitės teigimu, trečiadienį jau lietaus bus mažiau negu antradienį, pasitaikys tik vietomis.

„Vėlgi daugiausia vakariniuose rajonuose ir lietus bus trumpalaikis. Temperatūra beveik nesikeis, naktį su šalnomis, dieną – 8-12 laipsnių šilumos. Ketvirtadienis taip pat nebus labai drėgnas, lietus vėl daugiausia kaupsis ties vakariniais rajonais, o rytuose išliks sausa. Temperatūra beveik nesikeičia, tai didžiausi pokyčiai kol kas numatomi penktadienį.

Tada lietus apims didžiąją šalies dalį beveik visur ir dienos metu kai kur netgi gausiai prilis. Tuo pačiu stiprės ir vėjas. Dieną daugelyje rajonų gūsiai sieks 15-20 m/s.“