Tuo metu Lietuvos premjeras valdančiųjų konservatorių vadovas Andrius Kubilius sako tikįs, jog Rusija, kad ir atsilikanti kol kas nuo Vakarų Europos, ilgainiui turėtų tapti normalia Europos valstybe, išsižadėjusia savo imperinių ambicijų.

"Pagrindinė Europos problema ta, kad Europa neturi bendros užsienio politikos, santykių su Rusija politikos, V.Putinas aktyviai tuo naudojasi. Jis puikiai žino skirtumą tarp Vokietijos, Prancūzijos ir Italijos iš vienos pusės ir Latvijos, Lietuvos, Estijos ir Lenkijos kitoje pusėje. (...) Jis mano, kad jei duotu kelių procentų nuolaidą dujoms Vokietijai, tai reiškia, kad visos problemos gali būti išspręstos. Tokia politika, kurios simboliu tapo Gerhardas Schroederis (buvęs Vokietijos kancleris - BNS), pas mus net Rusijoje terminas gimęs Vakarų “schroederizacija ” - tai reiškia, Vakarų pirkimą. Visuomet reikia atsiremti į kažkokias vertybines strategines pozicijas. Jei vadovausitės taktiniais išskaičiavimais, tarkime gausite 10 proc nuolaidą dujų kainai, - V.Putinas pasirengęs duoti šių nuolaidų, tik nesu tikras, ar tai jūsų šaliai duotų ilgalaikę strateginę naudą. Paskui vėl kažką gali tekti duoti", - kalbėjo B.Nemcovas.

"Jei tektų rinktis pasirinkimą tarp dujų ir vertybių – visuomet rinkitės vertybes", - kreipdamasis į konservatorių partijos sąskrydžio dalyvius sakė B.Nemcovas.

Vienas Rusijos opozicijos lyderių džiaugėsi opozicijos pasiekimais - po Rusijos prezidento rinkimų šių metų kovą į gatves opozicijai pavyko išvesti 120 tūkstančių protestuojančiųjų. Anot B.Nemcovo, dabar Rusijos opozicijos siekis - į gatves išvesti milijoną prieš V.Putino režimą protestuojančių žmonių.

Anot B.Nemcovo, šis tikslas padėtų dar labiau išsklaidyti žmonių baimes, V.Putino valdžia nebegali opozicijos vadinti marginalais.

Tuo metu valdančiųjų konservatorių vadovas premjeras Andrius Kubilius sakė, jog šiuo metu postimperinėje būsenoje gyvenanti Rusija taps normalia Europos valstybe.

"Rusija gyvena postimperinėje būstinėje ir vykta palaipsnis išgijimas, tai užtrunka, tai sudėtinga, užtrunka daug laiko. Kaip galime padėti Rusijai įveikti natūralią ligą? – mūsų rūpestis, kad tai, ką mes suprantame kaip mūsų vakarų kaimynystė – tokios šalys kaip Ukraina, Moldova, Pietų Kaukazo šalys artėtų prie Europos sąjungos. Tai mūsų pagalba kartu ir Rusijai. Jei šios valstybės artės prie Europos psichologiškai Kremlius atsilaisvins nuo nostalgijos, kad dar galima kažką padaryti. Rusija turi tapti didele, įtakinga, bet normalia europietiška valstybe, kuri neturi kažkokių teritorinių pretenzijų ar panašiai", - sąskrydyje kalbėjo A.Kubilius.

Anot jo, Rusijai reikia padėti tapti normalia valstybe, turinčia didžiulius energetinius išteklius.

"Pusę dujų Europa gauna iš Norvegijos, pusę – iš Rusijos. Nepamenu, kad Norvegija būtų kentėjusi nuo kažkokių imperinių ambicijų, dėl to, kad jie tiekia pusę dujų Europai. Europoje turi susikurti normali energetikos rinka, su trečiuoju paketu, visais unbundling'ais, kas sukurs labai aiškias sąlygas, kaip tokia valstybė kaip Rusija, jos energetikos verslas gali veikti rinkos sąlygomis. Tai suprantu kaip galimybę padėti Rusijai. Jei Europa pati savęs nenužudys artimiausiu metu, tai Rusija turi labai geras perspektyvas tapti normalia Europos valstybe", - kalbėjo A.Kubilius.