„Tiesą sakant, visada galima geriau, kai tokia sudėtinga situacija. Ir norėčiau pasakyti, kad neužtenka imtis vien tik botago. Paskatinti žmones skiepytis, matyt, reikia, tam tikra prasme, ir meduolio“, – „Žinių radijui“ teigė V. Blinkevičiūtė.

Politikė akcentuoja, kad valdantieji, „botagu“ ragindami žmones vakcinuotis padarė tam tikrų klaidų.

„Buvo padarytos tam tikrų klaidų, kai tokie išankstiniai nusistatymai, žmonių suskirstymai į tam tikras grupes ir pagąsdinimai, kad negalės nepasiskiepiję žmonės miestuose naudotis transportu, arba kad tiems žmonėms susirgus COVID-19, jeigu jie nepasiskiepiję, nebus teikiamos paslaugos ir mokamos ligos išmokos ir kai kurie kiti panašūs dalykai“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

„Manau, kad tiesiog yra perlenkta lazda. Nes kuo tu labiau gąsdinsi žmones, ar neatsitiks taip, kad tie žmonės, atvirkščiai, kaip tik nusistatys ir nenorės skiepytis. Todėl čia matau tam tikrų pastabų ir priekaištų valdančiajai daugumai“, – pridūrė ji.

Todėl V. Blinkevičiūtė ragina valdančiuosius visų pirma pasinaudoti skatinančiomis priemonėmis.

„Viena iš jų galbūt yra kalbėjimai ir įtikinėjimai, be to, reikėtų identifikuoti atskiras grupes pagal amžių, kurios dar nėra pasiekusios pakankamo pasiskiepijimo lygio“, – teigė ji.

Prezidentas G. Nausėda ketvirtadienį LRT „Dienos temoje“ Vyriausybės pasirinktą taktiką nuo COVID-19 paskiepyti kuo didesnę gyventojų dalį pavadino karštligiška ir forsuota.

„Karštligiško ir gal net, sakyčiau, šiek tiek forsuoto skiepijimo buvo galima išvengti, jeigu būtume savo pastangas tolygiai paskirstę per visą vasarą“, – teigė G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (710)