Anot jos, prieš mėnesį parlamente svarstant nepaprastosios padėties įvedimą pirmąjį kartą, socialdemokratai vieningai palaikė sprendimą.

„Manau, kad dabar šitą svarstysime frakcijoje, išklausysime argumentus, pateikiamus atitinkamų pareigūnų, ir priimsime sprendimą. Manau, kad yra neišvengiama dabartinėje situacijoje turėti nepaprastąją padėtį“, – žurnalistams Vilniuje šeštadienį sakė V. Blinkevičiūtė, paklausta, ar LSDP frakcija Seime palaikys valdančiųjų siūlymą pratęsti šią padėtį iki sausio vidurio.

Penktadienį Vyriausybė pritarė siūlymui iki sausio 16-osios vidurnakčio pratęsti nepaprastąją padėtį pasienyje su Baltarusija ir įvesti pasienyje su Lenkija. Ji galios dešimties kilometrų atstumu nuo sienos, taip pat, kaip ir anksčiau, migrantų apgyvendinimo vietose šalies viduje. Tam dar turės pritarti Seimas.

Nepaprastoji padėtis pasienyje Seimo sprendimu įvesta lapkričio 10 dieną, kuomet Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje susidarė kritinė situacija dėl masinio užsieniečių antplūdžio. Kol kas šis nutarimas galioja iki gruodžio 9 dienos.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.