Ji teigė, kad socdemų partijoje tikrai vyks „demokratijos šventė“, priešingai nei, kaip pažymėjo politikė, pas konservatorius.

„Labai tvirtai sakau taip – V. Blinkevičiūtė dalyvaus LR Socialdemokratų partijos pirmininko rinkimuose. Tokį sprendimą padariau todėl, kad esu įsitikinusi, jog Lietuvoje turi būti normali, europietiška, demokratiška kairioji partija, kur kiekvienas žmogus turėtų būti matomas“, – 15min sakė V. Blinkevičiūtė.

Socialiniame tinkle „Facebook“ partijos naujokas, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) docentas pirmadienio vakarą taip pat pranešė, kad savo kandidatūrą pirmininko rinkimuose teikia norėdamas diskusijos.

„Artėjantys Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininko rinkimai suteikia galimybę visiems partijos nariams drauge įvertinti, kuriuo keliu toliau eisime. Partijai reikia diskusijos. Ir ši diskusija negali užsibaigti tarp Tarybos išrinktųjų. Noriu, kad ši retos svarbos proga būtų neprarasta, todėl teikiu savo kandidatūrą“, – rašė L. Gudzinskas.

Į partijos pirmininkus siūlomi dar keli kandidatai – Orinta Leiputė, Mindaugas Sinkevičius ir savo dalyvavimą rinkimuose jau taip pat patvirtinęs europarlamentaras Juozas Olekas.

Kandidatų į Socialdemokratų partijos pirmininkus kėlimas suplanuotas iki kovo 28 dienos.

Sausio pabaigoje apie atsistatydinimą iš LSDP pirmininko pareigų po partiečių kritikos pranešė Gintautas Paluckas. Partijos taryba tuomet laikinuoju pirmininku išrinko Jonavos merą M. Sinkevičių.

Jis socialdemokratams vadovaus iki gegužės 29 dieną vyksiančio suvažiavimo, kurio metu bus patvirtintas naujai išrinktas partijos pirmininkas. M. Sinkevičius pats sakė neketinantis dalyvauti partijos pirmininko rinkimuose.

LSDP pirmininkas bus renkamas tiesiogiai partijos narių, pirmasis rinkimų turas numatytas balandžio 22–25 dienomis. Partijos pirmininkas renkamas dvejų metų kadencijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)