„Dabar visi svarsto, kodėl jį nušovė, gal pats buvo į kažką įsipainiojęs. Tačiau mes gi jį pažįstam – buvo paprastas, ramus vaikinukas“, - sakė draugą palaidojusios moksleivio vienmetės.

Nuo vaikystės vaikinuką pažinojusi kaimynė sakė, jog beprasmiška jo žūtis visiems buvo šokas: „Vaikas tik pavasarį 10 klasių baigė. Buvo iš tų ramių, gerų vaikų. Tiesiog atsidūrė netinkamoje vietoje netinkamu metu“.

Pasak biržietės, gal ir tiesą sakė tas Dainius Miliukas, kad nenorėjo vaiko nušauti – tik sužeisti. „Bet pasirodė per taiklus, - liūdnai juokavo moteris. - Jei kas nepatiko, juk galėjo prieit ir trenkti, kam reikėjo atimt gyvybę?“

DELFI primena, kad šeštadienio vakarą, apie 21 val. Biržuose gatvėje prie penkiolikmečio ir septyniolikmečio moksleivio automobiliu privažiavę vyrai liepė gultis ant žemės, o kai nepakluso, ėmė šaudyti.

Jaunesniajam pavyko pabėgti. Atšokusi kulka jam sužalojo lūpą. Kartu ėjęs septyniolikmetis žuvo nuo kulkos į nugarą.

Žuvusiojo motinai apie nelaimę pranešė kartu su juo buvęs draugas. Pabėgęs nuo šaudančių užpuolikų paauglys pasislėpė laiptinėje ir paskambino savo tėvams.

Panevėžio miesto apylinkės teismas antradienį trims mėnesiams leido suimti Dainių Miliuką, kuris, kaip įtariama, ginklu savaitgalį Biržuose mirtinai sužalojo septyniolikmetį jaunuolį.

Policijai paskelbus paiešką, D. Miliukas pirmadienio vakarą pats atvyko į Vilniaus miesto 1-ąjį policijos komisariatą. Pirminiais duomenimis, jis savo kaltės neneigia, tačiau sako, jog šaudė norėdamas sužeisti.

Kodėl D. Miliukas pradėjo šaudyti, paaiškinti negali.