LNK dairėsi garsiosios konteinerio skylės, pro kurią joks žmogus įlįsti negali, bet viena biržietė įlindo. Tiek Biržų gyventojai, tiek ugniagesiai buvo nustebinti tokio incidento. Ugniagesiams pirmą sykį teko gelbėti pro skylę įlindusią, bet neišlindusią moterį iš konteinerio.

„Gan plona moteris, pamačiusi, kad viename iš rūšiuojamų konteinerių, kur metamos plastmasės atliekos, pamatė, kad ten yra daug tuščių „puslių“, – komentavo vyresnysis inspektorius Nerijus Gudas.

Šiukšles nešantys biržiečiai vos dviem sprindžiais matuoja skylę ir neįtiki, kaip vidun gali sulįsti, kad ir menkiausio kūno žmogus.

„Nelabai galiu pagalvoti. Ne, niekaip neįlips“, – tikino biržietė.

Konteineryje pabuvojusi 38-erių biržietė kalbėti nesutiko. Jos gyvenimo draugas istorijos baigtimi, regis, patenkintas. Vyras papasakojo, kad vakare pamačius konteinerį pilną tuščių butelių, moteris laisva valia įlindo vidun ir tuščią tarą išdavė vyrui pro skylę. Bet kai atėjo laikas grįžti atgal, išlindo galva ir rankos, o ties klubais – įstrigo.

Pro skylę nebetilpusi per klubus moteris liko sėdėti konteinerio viduje, aklinoje tamsoje, kurios esą labai bijanti. Vyras sakė, kad ir pats išsigando, kai nebegalėjo savo draugės ištraukti.

Dėl moters konteineryje vyras iškvietė gelbėtojus.
„Ugniagesiai apvertė atsargiai konteinerį ir konteinerio dugnas atsidaro. Pro atidarytą dugną išlindo moteris“, – informavo N. Gudas.

Aplinkiniai matė tamsoje su prožektoriais pareigūnų vartomus konteinerius, bet tikrai nemanė, kad ieškoma žmogaus.

„Mačiau, kad apvertė tą geltoną konteinerį“, – sakė liudininkė.

Išgelbėtai moteriai gydymo neprireikė, kaip ir tuščių alaus butelių.

„Tos „puslės“ buvo senos ir nebetinkamos priduoti. Dar nebuvo atitinkamo ženklinimo. Matyt, iš kokio seno garažo, ar iš kažkur trauktos ir naudos neturėjo.“

Iš dalies porelė pasidarbavo neblogai. Iš konteinerių iškrovė maždaug 200 tuščios taros butelių.

„Pirmą kartą atėjusi randu, kad čia tuščia. Šiaip būna prikišta iki pat, vos tilpdavo“,– sakė darbuotoja.