Pasiūlymą naikinti rezultatus Seimas svarsto po Konstitucinio Teismo (KT) išvados. Rezultatų naikinimui dar antradienį, kai pradėta svarstyti KT išvada, priešinosi socialdemokratai. Mat būtent jų kandidatas Aleksandras Zeltinis Biržų-Kupiškio apygardoje išrinktas į Seimą, tad rezultatų panaikinimas bent pusmečiui sumažintų socdemų gretas naujos kadencijos Seime.

Prieš rinkimų naikinimą pasisakė „tvarkietis“ Petras Gražulis, Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Mantas Varaška.

Palaikyti siūlymą ir „liautis ginti balsų pirkėjus“ ragino konservatorius Kęstutis Masiulis. Analogiškos pozicijos laikėsi jo kolegos Arvydas Anušauskas bei Naglis Puteikis, o taip pat - „valstietė“ Rima Baškienė.

Už rinkimų rezultatų panaikinimą Biržų-Kupiškio apygardoje balsavo 99 Seimo nariai, prieš – 3, susilaikė 3. Taigi socdemų pajėgos naujame Seime sumažėja, o šioje apygardoje turės vykti nauji rinkimai.

Vieną antausį KT jau gavo. Antradienį Seimas nesutiko su KT sprendimu, kad į Seimą išrinktais negali būti pagal Darbo partijos sąrašą į naują Seimą patekę Darbo partijos kandidatai, figūruojantys galimo kalinių balsų pirkimo istorijoje: Jonas Pinskus, Živilė Pinskuvienė bei Jolanta Gaudutienė. Pasiūlymo atmetimą palaikę socialdemokratai tvirtina „suklydę“ ir pasiūlė iš naujo balsuoti dėl šio klausimo. Tuo tarpu „darbiečiai“ tvirtina palaikęs saviškius, mat ikiteisminis tyrimas dar nėra baigtas, ir politikų kaltė nėra įrodyta.