Į Biržus atvykę žurnalistai turėjo ir palydovus. Anot „Savaitės komentarų“, žurnalistų ekipažą sekė įtartini vyrukai – tiesa, ne iš Biržų, o iš kur kas stipresnės ir įtakingesnės Panevėžio gaujos.

Anot „Savaitės komentarų“, su sidabriniu „Mercedes“ markės automobiliu atvykę vyrukai stebėjo, su kuo žurnalistai kalba, ką filmuoja. Kai žurnalistai sumanė juos pakalbinti, vyriškiai sėdo į savo mašiną ir išvažiavo.

Palydos TV3 komanda sulaukė ir Maironio gatvėje, kur nuo biržiečio, siejamo su vietos gauja, šūvio krito septyniolikmetis vaikinas.

Biržiečiai, „Savaitės komentarų“ teigimu, bijo kalbėti prieš kamerą – vietos gyventojai esą bijo būti atpažinti, mat tai gali užtraukti gaujos kerštą. Išimtis – verslininkė Regina Cibienė. Moteris papasakojo ne sykį susidūrusi su gaujos išpuoliais, tačiau policijos tyrimai esą tęsiasi jau po keletą metų.

„Patys nukentėjome nuo gaujos, buvome užpulti naktį, buvome apvogti. Mano šeimos penkios bylos yra policijoje. Ir jos treti metai, jau ketvirti yra neišaiškinamos“, - „Savaitės komentarams“ teigė R. Cibienė.

Gaujos priekabių moteris sakė sulaukusi ir vidury miesto. Esą vieną vakarą gaujos nariai prie jos prikibo ir kone šoko mušti.

„Pilnos gatvės mašinų, važiuok vakare – kontroliuoja. (...) Man irgi buvo įvykis šitoj vat aikštėj. Irgi priėjo tiesiog, pradėjo klausinėti. Aš paklausiau: ko jūs atvažiavot? „Ko tu čia rėki, ko tu čia rėki?“ Pradėjo čiut ne muštis. Na ką, išvažiavome. Nes išsigandome paprasčiausiai“, - tęsė R. Cibienė.

Verslininkę papildo ir garsiai apie gaujos išpuolius prabilęs ūkininkas Romualdas Misevičius. „Stiprėja tos gaujos vaidmuo Biržų mieste ir gyvenime“, - sakė R. Misevičius.

Pasak jo, prieš biržiečius gauja naudoja viską, kas po ranka – kad ir kastuvą.

„Buvo jaunimas sulaužytom rankom, kojom. Praskeltom su kastuvais galvom. Su kaukėm įsiveržė, išdaužė jaunimą, kuris nei pijokavo, nei nieko – normaliai bendruomenės namuose linksminosi“, - šį pavasarį įvykusias muštynes nupasakojo R. Misevičius.

Biržų rajono merė Irena Varzienė „Savaitės komentarams“ teigė, jog būtent šios muštynės išvilko gaują į dienos šviesą. Vis dėlto kiek gauja pavojinga – merė nesiima vertinti.

„Jos rimtumą, jos keliamo pavojaus rimtumą galėtų pasakyti tik profesionalai. Šiuo atveju – tiktai policijos pareigūnai“, - teigė I. Varzienė.

Tuo tarpu verslininkė R. Cibienė neslepia mananti, kad dalis gaujos „stogo“ – tie patys policijos pareigūnai. „Man atrodo, kad jie visi ten papirkti. Ypač kriminalinis skyrius“, - pareiškė moteris.

Tokius įtarimus Biržų policijos vadovas Eugenijus Šopis atmeta. „Mes taip pat norime kai kada greito rezultato. Bet ne visada mes tą greitą rezultatą galime padaryti“, - sakė E. Šopis.