Tokiam Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės–Nielsen pasiūlymui bendru sutarimu pritarė penktadienį posėdžiavusi Seimo valdyba.

„Įstatymo projektas kol kas neregistruotas, vakar buvau susitikusi su frakcijų atstovais. Sutarta, kad tik pirmadienį bus išsakyti pasiūlymai iš frakcijų dėl to svarbaus įstatymo projekto. Tuomet manyčiau, kad operatyviai pasitarsime dar kartą ir galima būtų registruoti, kad projektas būtų pateiktas birželio 1 d.“, – Seimo valdybos posėdyje sakė V. Čmilytė–Nielsen.

Vietos savivaldos įstatymo pataisomis planuojama nustatyti fiksuotą savivaldos politikų atlygį ir panaikinti šiuo metu tarybos nariams skiriamas kanceliarines lėšas. Susitikime su Seimo pirmininke dėl tokio kompromiso ketvirtadienį susitarė visos parlamentinės frakcijos. Opozicinių frakcijų atstovai teigė pritariantys projektui, tačiau pažymėjo, jog peržiūrėjus galutinę jo redakciją parlamentarai turės papildomų pasiūlymų.

Kaip ELTA jau skelbė, birželio 1 d. Seimo valdyba sušaukė nenumatytą Seimo plenarinį posėdį. Jame į Lietuvą atvyksiančiam Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininkui Ruslanui Stefančukui (Ruslan Stefanchuk) bus įteiktas Seimo apdovanojimas – Aleksandro Stulginskio žvaigždė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)