„Jau beveik mėnuo, kai savanoriauju ir keliauju po Vietnamą. Tai buvo sena mano svajonė“, – feisbuke pranešė B. Vėsaitė, pasidalindama ir kelionės nuotraukomis.

Organizacija dirba aplinkosaugos srityje

Politikė rašo, kad jos kelionė prasidėjo Hanojuje. Ten, kur ir įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „CERC“, kurioje šiuo metu ji savanoriškai dirba.

„Organizacija dirba aplinkosaugos srityje, daugiausiai su atliekų tvarkymu. Su Ly, kuri yra šios organizacijos vadovė ir įkūrėja, susipažinau dar Lietuvoje. Man pavyko, nes pradžioje Ly pakvietė mane apsigyventi savo namuose, todėl galėjau pamatyti vietnamietišką gyvenimą ne kaip turistė.

Ly gyvena nuosavame 3 aukštų name. Tai skamba įspūdingai, tačiau dėl žemės trūkumo namas pastatytas ant 50 kvadratinių metrų ploto. Ly puikiai išsilavinusi – studijavo Prahoje, vėliau Merilendo, Harvardo universitetuose. Organizacijoje dirbančios 6 merginos taip pat visos baigusios universitetus. Visos darbščios. Į biurą ateidama 8 jau jas rasdavau, išeidama 18 dar jas palikdavau“, – kasdienybės akimirkomis dalijosi B. Vėsaitė.

Planavo dėstyti

DELFI primena, kad prieš kiek daugiau nei metus B. Vėsaitė, klausiama, ką planuoja veikti, jei nepatektų į Seimą, sakė planuojanti sukti akademiniu keliu.

Iki pradėdama dirbti Seime, ji dirbo docente Lietuvos veterinarijos akademijoje ir Kauno technologijos universitete, dėstė dalykus, susijusius su chemijos mokslu.

„Išėjau iš nevyriausybinio sektoriaus, dirbau aukštojoje mokykloje, tad gal pritaikysiu savo žinias šioje sferoje. Konkrečių planų neturiu, bet galvoju šiek tiek eiti dėstyti“, – sakė B. Vėsaitė.

Į klausimą, ar jau sulaukė kokių konkrečių siūlymų, tuomet politikė atsakė lakoniškai: „Galbūt“.

Į Seimą nepateko

Šilainių vienmandatėje apygardoje B. Vėsaitė liko 5, socialdemokratų sąraše ji užėmė 18 vietą, tačiau šios partijos nariai išsikovojo tik 13 mandatų.

Ūkio ministrės postą 2013 metais ji prarado po kelionės privačiu verslininkų lėktuvu.

„Apskritai mūsų partijos komunikacija prasta. Ir mano turbūt prasta buvo. Galbūt per daug kišausi stengdamasi išaiškinti korupcines schemas energetikoje. Tik tapusi ūkio ministre iš karto paprašiau, kad padarytų auditą ir pateiktų man visus dokumentus, nes kaip tik Ūkio ministerijoje buvo energetikos dalis. Iš karto buvau pašalinta iš ministerijos. Tai ir buvo mano kapo duobės pradžia“, – savo įžvalgas „Kauno dienai“ yra dėsčiusi B. Vėsaitė.

Nuoskaudų ji neslėpė ir dėl to, po rinkimų LSDP viršūnės esą pasirūpino tik jiems artimais žmonėmis.

Seimo rinkimuose socialdemokratai iškovojo 17 mandatų. Kadenciją baigiančiame Seime valdantieji socialdemokratai turėjo 39 narių frakciją.