Ji pakeis praėjusią savaitę netikėtai pasitraukusią ministrės patarėją viešiesiems ryšiams Liną Laurinaitytę - Grigienę.
Tai Delfi patvirtino tiek vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė, tiek pati D. Ulbinaitė.

„Taip, D. Ulbinaitė sutiko padėti šaliai ekstremalios situacijos laikmečiu“, - Delfi patvirtino A. Bilotaitė.

„Taip, nuo kitos savaitės ekstremalios situacijos laikotarpiu talkinsiu Vidaus reikalų ministerijai, ieškant efektyviausių komunikacinių sprendimų, tvarkantis su nelegalios migracijos krize bei kitais nacionaliniam ir viešajam saugumui kylančiais iššūkiais.

Šiuo sudėtingu mūsų šaliai laikotarpiu, kiekvienas privalome būti ten, kur esame labiausiai reikalingi. Priimu tai kaip pareigą: negali būti tik stebėtoju, jeigu tavo žinios ir patirtys gali būti naudingos valstybei. Nuo mūsų gebėjimo susitelkti priklauso mūsų visų saugumas ir šalies ateitis“, - į Delfi užklausą, ar jungiasi ir kodėl prie VRM komandos, atrašė D. Ulbinaitė.

Dėl neteisėtų migrantų antplūdžio į Lietuvą iš Baltarusijos kilus krizei, paskutiniu metu ministrė A. Bilotaitė ir jos komanda buvo kritikuojami ir dėl komunikacinės krizės.

Pastabas dėl netinkamai valdomos komunikacijos ministrei rėžė ne tik Seimo opozicija, bet ir savi konservatoriai.
Žurnalistikos magistro laipsnį turinti komunikacijos profesionalė D. Ulbinaitė paskutiniu metu eina komunikacijos agentūros „Headline Agency“ strateginės komunikacijos direktorės pareigas.

Iki pasukdama į politinę komunikaciją D. Ulbinaitė daugiau nei 17 metų dirbo žurnalistės darbą įvairiose žiniasklaidos priemonėse.
2009 – 2019 metais ji abi kadencijas ėjo D. Grybauskaitės atstovės spaudai ir vyriausiosios patarėjos pareigas.

Jos darbo Prezidentūroje metu buvo kilęs skandalas dėl specialiųjų struktūrų vykdyto neteisėto žurnalistų sekimo Lietuvoje.

Pati D. Ulbinaitė buvo teisiama dėl galimai nutekintos slaptos pažymos žurnalistams - apie prieš D. Grybauskaitę būsiančią komunikacinę
ataką.

Tačiau po ilgai trukusio teismų maratono D. Ulbnaitė buvo išteisinta ir tęsė darbą Prezidentūroje.
Vidaus reikalų ministro patarėjos pareigose moteris jau dirbo 2006 –

2008 –ais metais, Gedimino Kirkilo Vyriausybėje.
Tuomet ji patarinėjo ministrams Raimondui Šukiui ir Regimantui Čiupailai.

Po prezidentės D. Grybauskaitės kadencijos kurį laiką D. Ulbinaitė dirbo kaip savarankiška konsultantė, konsultavo Lietuvos bankų asociaciją.

Prie „Headline“ komandos prisijungė šių metų gegužę. D. Ulbinaitė yra parašiusi knygą apie D. Grybauskaitę „Nustokim krūpčiot: Prezidentė Dalia Grybauskaitė“.

Iš Varėnos rajono Vydenių kaimo kilusi moteris aktyviai dalyvauja vietos bendruomenės veikloje.